• Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

Zonwerend glas

Zonwerend glas? Wij kunnen helpen! Onze professionele glaszetters staan voor je klaar.

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0 door 6.000+ consumenten

 • Gratis offerte aanvragen
 • Snel en professioneel
 • Ervaren glaszetters
 • Lokale service in Rotterdam
 • Transparante prijzen
 • Kwaliteitsglas op maat
 • Snelle reactie
 • Betrouwbare dienstverlening
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Gemakkelijk online aanvragen
glaszetter

Heeft u weleens stilgestaan bij de invloed van zonlicht op uw huis of kantoor? Hoewel de zon tal van voordelen biedt, brengt ze ook uitdagingen met zich mee. Wist u dat zonwerend glas een oplossing kan zijn om het comfort te verbeteren, energie te besparen en uw gebouw een eigentijdse uitstraling te geven?

Belangrijkste Aspecten om te Onthouden:

 • Het draagt bij aan comfort door gelijkmatige temperaturen te handhaven en schadelijke UV-straling te blokkeren.
 • Het bevordert energiebesparing door warmteverlies te verminderen en zorgt voor verbeterde isolatie.
 • Het kan de esthetiek van uw gebouw verbeteren en aanpassen aan verschillende omgevingen.
 • Kies voor Glaszetter Prof en profiteer van op maat gemaakt advies en deskundigheid.

Lees verder om meer te ontdekken over zonwerend glas en waarom het een ideale keuze kan zijn voor uw huis of kantooromgeving.

Zonwerend Glas: Hoe Werkt Het?

Het is een specifieke glasvariant die ontwikkeld is om zonlicht te temperen en warmte buiten te houden, waardoor de binnenruimte koeler blijft. Dit type glas is uitermate geschikt voor woningen en kantoren die gevoelig zijn voor de intense zonnewarmte en schadelijke UV-straling.

Maar hoe werkt het precies? Het glas is voorzien van een speciale coating die zonlicht reflecteert en absorbeert, wat resulteert in een vermindering van de hoeveelheid zonnewarmte die de binnenruimte bereikt. Op deze manier blijft de binnentemperatuur aangenaam, zelfs tijdens de warmste dagen.

Filteren van Zonlicht en Warmte

Deze speciale coating fungeert als een filter voor zonlicht, waardoor het felle licht wordt getemperd en schittering wordt verminderd, wat resulteert in een comfortabelere en prettigere binnenomgeving. Bovendien blokkeert het glas schadelijke UV-straling, wat gunstig is voor de gezondheid en het behoud van meubilair en interieur.

Naast het filteren van zonlicht, speelt zonwerend glas ook een belangrijke rol bij het reguleren van warmte. Door warmte buiten te houden, voorkomt het dat binnentemperaturen te hoog oplopen, waardoor een koelere omgeving ontstaat zonder overmatig gebruik van airconditioning of ventilatie.

Variëteiten van Zonwerend Glas

Er bestaan verschillende types zonwerend glas, elk met hun eigen unieke kenmerken en pluspunten. Sommige varianten hebben bijvoorbeeld een hogere zonweringscoëfficiënt, wat betekent dat ze meer zonnewarmte buiten kunnen houden. Andere types bieden dan weer een betere lichtdoorlatendheid, waardoor de omgeving helderder oogt.

Type Zonwerend Glas Zonweringscoëfficiënt Lichtdoorlatendheid
Enkel Zonwerend Glas 0,60 60%
Dubbel Zonwerend Glas 0,40 40%
Gelaagd Zonwerend Glas 0,30 30%

De Voordelen van Zonwerend Glas

In deze rubriek verkennen we de voordelen van het toepassen van zonwerend glas in uw huis of kantoor. Het biedt een breed scala aan voordelen op het gebied van comfort, energiebesparing en esthetiek, waardoor het een uitstekende optie is voor uw glasbehoeften.

1. Verhoogd Comfort

Het draagt bij aan een verbeterd comfortniveau in uw gebouw, ongeacht het seizoen. Het houdt de temperaturen stabiel, wat resulteert in een koeler interieur in de zomer en een warmer interieur in de winter. Dit zorgt voor een aangename leef- en werkomgeving, waarin u het hele jaar door kunt genieten van optimaal comfort.

2. Bescherming tegen Schadelijke UV-straling

Een ander voordeel van zonwerend glas is de capaciteit om schadelijke UV-straling tegen te houden. UV-stralen kunnen schadelijk zijn voor de huid en kunnen leiden tot verkleuring en schade aan meubels, vloeren en andere interieurelementen. Met zonwerend glas kunt u genieten van natuurlijk licht zonder u zorgen te hoeven maken over de nadelige effecten van UV-straling.

3. Energiezuinigheid

Het is niet alleen gunstig voor uw comfort, maar ook voor uw portemonnee. Het draagt bij aan energiebesparing door warmte buiten te houden in de zomer en warmteverlies te minimaliseren in de winter. Dit resulteert in lagere energiekosten en een verminderde ecologische voetafdruk. Met zonwerend glas kunt u niet alleen genieten van een comfortabeler binnenklimaat, maar ook bijdragen aan een duurzamere wereld.

4. Verbeterde Esthetiek

Naast functionele voordelen voegt het ook esthetische waarde toe aan uw gebouw. Het is verkrijgbaar in verschillende tinten en afwerkingen, waardoor u uw gebouw een unieke uitstraling kunt geven. Of u nu een moderne, strakke look wilt creëren of een meer traditionele uitstraling verkiest, zonwerend glas biedt talloze mogelijkheden om uw esthetische visie te realiseren.

Door te kiezen voor zonwerend glas profiteert u van een verhoogd comfort, energie-efficiëntie, bescherming tegen UV-straling en een verbetering van de esthetiek van uw gebouw. Verken vandaag nog de talrijke voordelen van zonwerend glas voor uw huis of kantoor.
Zonwerend glas Rotterdam

Voordelen Details
Verbeterd comfort Het handhaaft consistente temperaturen, waardoor het binnen aangenaam koel blijft in de zomer en warm in de winter.
Bescherming tegen schadelijke UV-straling Het blokkeert schadelijke UV-stralen, waardoor meubels en vloeren worden beschermd tegen vervaging en beschadiging.
Energie-efficiëntie Het houdt de warmte buiten in de zomer en minimaliseert warmteverlies in de winter, wat resulteert in lagere energiekosten.
Verbeterde esthetiek Het biedt diverse tinten en afwerkingen om de uitstraling van uw gebouw te versterken en aan uw persoonlijke voorkeuren te voldoen.

Toepassingen van Zonwerend Glas

Het vindt talrijke toepassingen in diverse omgevingen, waaronder ramen, deuren en serres. Vanwege zijn unieke kenmerken is zonwerend glas in staat om zonnestralen te reguleren en warmte buiten te houden, wat resulteert in een comfortabele leef- en werkomgeving.

In ramen is het ideaal om de intensiteit van zonlicht en warmte te verminderen die de ruimte binnendringt. Dit vermindert de noodzaak van airconditioning en bevordert energiebesparing, vooral tijdens warme zomermaanden. Bovendien beschermt het glas tegen schadelijke UV-straling, waardoor meubels en interieur langer hun kwaliteit behouden.

Bij deuren biedt het dezelfde voordelen, met als extra voordeel dat het natuurlijk licht binnenlaat zonder overmatige opwarming te veroorzaken. Dit draagt bij aan een aangename sfeer en vermindert de behoefte aan kunstmatige verlichting overdag.

In serres kan het de ideale oplossing zijn om een gecontroleerd klimaat te handhaven. Het glas zorgt voor de juiste balans tussen zonlicht en warmte, waardoor optimale groeiomstandigheden voor planten ontstaan. Dit is vooral belangrijk in regio’s met intense zonnestraling en hoge temperaturen.

Zonwerend glas biedt veelzijdige mogelijkheden voor diverse toepassingen, zoals ramen, deuren en serres. Het reguleert de invloed van de zon en zorgt voor een aangenamer binnenklimaat.

Dankzij de veelzijdigheid en aanpasbaarheid van zonwerend glas kan het worden toegepast in verschillende situaties, of het nu gaat om een woning, kantoorruimte of commercieel pand. Het biedt niet alleen bescherming tegen overmatige warmte en schadelijke straling, maar draagt ook bij aan de stijl en uitstraling van het gebouw.

Zonwerend glas en energiezuinigheid

Bij Glaszetter Prof erkennen we de essentie van energiebehoud en het beperken van warmteverlies in uw huis of kantoor. Daarom bieden wij hoogwaardig zonwerend glas aan, dat niet alleen helpt om uw binnenruimte koel te houden tijdens zonnige dagen, maar ook bijdraagt aan verbeterde isolatie en energiezuinigheid.

Het is specifiek ontwikkeld om zonnestraling te filteren en de warmte buiten te houden. Hierdoor kunt u in de zomer genieten van aangename temperaturen zonder voortdurend uw airconditioning te moeten gebruiken. Maar de voordelen reiken verder. In de winter fungeert het als een isolerende laag, waardoor warmteverlies wordt beperkt en uw verwarmingssysteem efficiënter kan werken.

Met zonwerend glas kunt u niet alleen profiteren van een comfortabele leef- en werkomgeving, maar ook aanzienlijk besparen op uw energierekening. De isolerende eigenschappen van het glas voorkomen dat warmte ontsnapt, waardoor uw verwarmingskosten significant kunnen worden verlaagd. Dit is niet alleen gunstig voor uw financiën, maar ook voor het milieu. Door minder energie te verbruiken, vermindert u uw ecologische impact en draagt u bij aan een duurzamere toekomst.

Voordelen van zonwerend glas voor energiebesparing

 • Minimaliseert warmteverlies gedurende de wintermaanden.
 • Houdt uw binnenruimte koel tijdens hete zomerdagen.
 • Verhoogt de efficiëntie van de isolatie.
 • Kan leiden tot lagere verwarmingskosten.
 • Draagt bij aan een verminderde ecologische impact.

Tijd voor glasrenovatie? Met het hoogwaardige zonwerend glas van GlaszetterProf bent u verzekerd van maximaal comfort, energiebesparing en een milieubewuste levensstijl. Kies voor deskundigheid en kwaliteit, en neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een gepersonaliseerde offerte.
Zonwerend glas in Rotterdam

Zonwerend glas voor een comfortabele omgeving

Bij het streven naar comfort is het van onschatbare waarde. Het biedt een scala aan voordelen die bijdragen aan een plezierige woon- en werkomgeving.

Ten eerste draagt het bij aan een behaaglijke binnentemperatuur. Door de warmte van de zon buiten te houden, blijft het binnen koeler, vooral tijdens warme zomerdagen. Dit zorgt voor een ontspannen en revitaliserende sfeer in uw huis of kantoor.

Bovendien vermindert het de hinderlijke zonneschittering. Dit is vooral gunstig in ruimtes waar veel gebruik wordt gemaakt van computerschermen of andere elektronische apparaten die gevoelig zijn voor reflecties. Het verminderen van de zonneschittering draagt bij aan een comfortabele werkomgeving waarin u productief kunt zijn zonder last te hebben van vervelende reflecties.

Een ander voordeel van zonwerend glas is de bescherming tegen schadelijke UV-straling. Dit type glas blokkeert een groot deel van de UV-straling die anders door gewoon glas zou dringen. Dit is niet alleen gunstig voor uw huid, maar ook voor uw meubels en interieur. UV-straling kan namelijk leiden tot verkleuring en schade aan kostbare bezittingen. Dankzij zonwerend glas kunt u uw interieur veilig en langdurig behouden.

Het biedt dus een comfortabele omgeving waarin de binnentemperatuur aangenaam is, de zonneschittering wordt geminimaliseerd en schadelijke UV-straling wordt geblokkeerd. Dit draagt bij aan een verbeterde woon- en werkomgeving waarin u zich volledig kunt ontspannen en concentreren.

Kies voor hoogwaardig zonwerend glas van GlaszetterProf Rotterdam

Wil je de huidige glas vervangen en ben je klaar om te profiteren van de vele voordelen van zonwerend glas in je huis of kantoor? Maak dan de keuze voor de expertise en ervaring van Glaszetter Prof! Als professionals in glaszetten zijn we goed bekend met zonwerend glas en kunnen we je begeleiden bij het maken van de juiste beslissing voor jouw specifieke behoeften.

Bij Glaszetter Prof Rotterdam begrijpen we dat elke klant anders is. Daarom bieden we diverse opties en persoonlijk advies, zodat je kunt genieten van alle voordelen die het te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar het reguleren van de binnentemperatuur, het verminderen van schittering of bescherming tegen schadelijke UV-straling, wij hebben de oplossing die bij jou past.

Met ons hoogwaardige zonwerend glas kun je niet alleen comfortabeler leven en werken, maar ook energie besparen. Onze producten van topkwaliteit zorgen voor optimale isolatie en verminderen het warmteverlies in de winter. Dit resulteert in lagere stookkosten en een kleinere impact op het milieu.

Maak een verstandige keuze, kies GlaszetterProf

Aarzel niet om vandaag nog contact met ons op te nemen en verken de diverse opties met betrekking tot zonwerend glas. Bij GlaszetterProf zijn we hier om u te begeleiden bij het maken van een weloverwogen beslissing en om de voordelen te laten ervaren in uw huis of kantoor. Verspil geen tijd meer, maak een verstandige keuze, kies GlaszetterProf Rotterdam!

Veelgestelde vragen(FAQ)

Wat houdt zonwerend glas in?

Het is een gespecialiseerd type glas dat zonnestralen filtert en warmte buiten houdt, waardoor de binnenruimte koeler blijft. Het biedt tevens bescherming tegen schadelijke UV-straling. Er bestaan diverse varianten van zonwerend glas met elk hun eigen kenmerken.

Wat zijn de pluspunten van zonwerend glas?

Het heeft diverse voordelen. Het zorgt voor een verbeterd comfort door gelijkmatige temperatuurregeling en het tegenhouden van UV-straling. Bovendien draagt het bij aan energiebesparing en verbetert het de esthetiek van uw gebouw.

Waar kan zonwerend glas worden geïnstalleerd?

Het kan worden toegepast in ramen, deuren en serres om de invloed van de zon te reguleren. Het is een veelzijdige oplossing die zich aanpast aan diverse situaties.

Hoe draagt zonwerend glas bij aan energiebesparing?

Het vermindert warmteverlies in de winter en biedt isolatie, wat kan resulteren in lagere stookkosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

Op welke manier bevordert zonwerend glas het comfort?

Het bevordert comfort door het handhaven van aangename binnentemperaturen, het verminderen van zonneschittering en het blokkeren van schadelijke UV-straling, waardoor een comfortabele leef- en werkomgeving ontstaat.

Waarom zou ik kiezen voor zonwerend glas van Glasmaker Prof Rotterdam?

Bij Glasmaker Prof beschikken we over expertise en ervaring op het gebied van glaszetten. We bieden verschillende opties en op maat gemaakt advies, zodat u kunt profiteren van de vele voordelen van zonwerend glas in uw woning of kantoor.

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

Call Now Button