• Diverse glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

Triple glas plaatsen Rotterdam

Triple glas plaatsen Rotterdam? Wij kunnen helpen! Onze professionele glaszetters staan voor je klaar.

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0 door 6.000+ consumenten

 • Gratis offerte aanvragen
 • Snel en professioneel
 • Ervaren glaszetters
 • Lokale service in Rotterdam
 • Transparante prijzen
 • Kwaliteitsglas op maat
 • Snelle reactie
 • Betrouwbare dienstverlening
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Gemakkelijk online aanvragen
glaszetter

Overweegt u een glasrenovatie van uw huis en wilt u energie besparen? Dan kan het installeren van triple glas de oplossing zijn waar u naar op zoek bent. Maar wat maakt triple glas zo bijzonder? En hoe kunt u dit glas laten plaatsen door een ervaren glaszetter? In dit artikel ontdekt u alles over het installeren van triple glas, de voordelen ervan, en waarom het een verstandige investering kan zijn voor uw woning.

Belangrijkste Aspecten:

 • Triple glas installeren kan uw huis duurzamer maken en energiekosten verlagen.
 • Dit type glas bestaat uit drie glasplaten en biedt verbeterde thermische en geluidsisolatie.
 • Triple glas heeft vele voordelen ten opzichte van traditioneel dubbelglas.
 • Het is mogelijk om triple glas in bestaande kozijnen te plaatsen, maar aanpassingen kunnen nodig zijn.
 • De kosten van triple glas inclusief installatie kunnen variëren, dus vraag een offerte aan bij een ervaren glaszetter.

Bent u klaar om uw huis naar een hoger niveau van energie-efficiëntie te brengen? Lees verder terwijl we dieper ingaan op de voordelen van triple glas, hoe het uw huis kan verbeteren, en hoe u kunt profiteren van de expertise van een professionele glaszetter voor uw glasrenovatie.

Wat is drievoudig glas (HR+++ glas) en wat zijn de pluspunten?

Drievoudig glas, ook bekend als HR+++ glas, is een type isolerend glas bestaande uit drie glasplaten met twee lagen lucht of gas ertussen. Deze structuur resulteert in verbeterde thermische isolatie en geluidsisolatie. Drievoudig glas biedt verschillende voordelen in vergelijking met dubbelglas plaatsen.

Definitie van drievoudig glas

Drievoudig glas bestaat uit drie parallelle glasplaten met twee spouwen ertussen. Deze spouwen kunnen gevuld zijn met lucht of isolerend gas, zoals argon of krypton. Dit resulteert in een betere thermische isolatie dan enkel glas of traditioneel dubbelglas.

Voordelen van drievoudig glas vergeleken met traditioneel dubbelglas

 • Energie-efficiëntie: Drievoudig glas heeft een hogere isolatiewaarde dan traditioneel dubbelglas, waardoor warmteverlies via de ramen wordt verminderd. Dit resulteert in lagere energiekosten, omdat er minder verwarming nodig is om uw huis op een comfortabele temperatuur te houden.
 • Geluidsisolatie: Door de extra glasplaat en spouw is drievoudig glas effectiever in het verminderen van geluidsoverlast van buitenaf. Dit kan vooral gunstig zijn in drukke omgevingen of bij woningen dicht bij wegen of luchthavens.
 • Verhoogd comfort: Drievoudig glas draagt bij aan een betere temperatuur- en vochtregulatie in huis, wat resulteert in een aangenamer binnenklimaat en verhoogd comfort voor bewoners.
 • Lagere energiekosten: Dankzij de betere warmtevasthoudendheid van drievoudig glas hoeft uw verwarmingssysteem minder hard te werken om de gewenste temperatuur te handhaven. Op lange termijn kunt u hierdoor besparen op uw energierekening.

Deze voordelen maken drievoudig glas een uitstekende keuze voor het verbeteren van de isolatie en efficiëntie van uw huis.

Wat is het verschil in prestaties van triple glas?

Triple glas biedt aanzienlijk verbeterde thermische isolatie in vergelijking met traditioneel dubbelglas. Het heeft een hogere U-waarde, wat aangeeft dat het minder warmteverlies mogelijk maakt. In vergelijking met dubbelglas kan triple glas het warmteverlies zelfs met wel 50% verminderen. Daarnaast levert triple glas ook verbeterde geluidsisolatie, waardoor geluid van buitenaf merkbaar wordt verminderd.

Vergelijking van thermische isolatie

Triple glas biedt een hogere isolatiewaarde dan traditioneel dubbelglas. Dit betekent dat het beter in staat is om warmte binnen te houden en kou buiten te houden. De hogere U-waarde van triple glas resulteert in minder warmteverlies, waardoor uw huis efficiënter wordt verwarmd en u kunt besparen op verwarmingskosten. In vergelijking met dubbelglas kan triple glas het warmteverlies zelfs met wel 50% verminderen.

Verbeteringen in geluidsisolatie

Een ander voordeel van triple glas is de verbeterde geluidsisolatie. Door het extra glasblad en de tussenliggende lagen lucht of gas worden geluidstrillingen van buiten effectiever gedempt, waardoor het geluid dat uw huis binnendringt aanzienlijk wordt verminderd. Dit zorgt voor een rustiger en aangenamer binnenklimaat, vooral in drukke stedelijke gebieden of in de nabijheid van snelwegen of luchthavens.

Eigenschappen Triple Glas Standaard Dubbelglas
Thermische Isolatie Superieur Minder optimaal
Warmteverlies 50% Minder Meer
Geluidsisolatie Geavanceerd Minder effectief

Is Triple Glas Geschikt voor Bestaande Kozijnen?

In de meeste gevallen is het mogelijk om triple glas in bestaande kozijnen te plaatsen. Dit biedt een fantastische kans om uw woningisolatie te verbeteren en energie te besparen. Echter, het is van essentieel belang om de conditie en afmetingen van de kozijnen te overwegen.

Afhankelijk van de situatie kunnen er aanpassingen aan de kozijnen nodig zijn om triple glas te installeren. Een ervaren glaszetter kan beoordelen of uw huidige kozijnen geschikt zijn voor het plaatsen van triple glas en de benodigde aanpassingen uitvoeren indien vereist.

Wenst u ook te genieten van de voordelen van triple glas in uw bestaande kozijnen? Neem dan contact op met een professionele glaszetter om de mogelijkheden voor uw specifieke situatie te bespreken en deskundig advies te ontvangen.

Triple glas in bestaande kozijnen Rotterdam

Wat zijn de kosten van triple glas inclusief installatie?

De prijzen van triple glas, inclusief installatie, kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij spelen de afmetingen van het glas, het aantal ramen dat u wilt voorzien van triple glas, en de complexiteit van de installatie een rol.

Om een nauwkeurige kostenraming te ontvangen voor triple glas inclusief installatie, adviseren wij u om een offerte aan te vragen bij een professionele glaszetter. Door een op maat gemaakte offerte te verkrijgen, gebaseerd op uw specifieke situatie, krijgt u een helder beeld van de totale kosten.

Een glaszetter zal uw woning inspecteren, de benodigde materialen vaststellen, en de arbeidskosten berekenen. Op basis hiervan wordt een gedetailleerde offerte opgesteld, zodat u precies weet wat u kunt verwachten qua kosten voor het plaatsen van triple glas.

Het is van groot belang om te investeren in een ervaren en betrouwbare glaszetter voor de installatie van triple glas. Hoewel de initiële kosten mogelijk hoger liggen dan bijvoorbeeld dubbelglas, biedt triple glas aanzienlijke voordelen op het gebied van isolatie en energie-efficiëntie. Door te kiezen voor kwaliteit en vakmanschap, kunt u maximaal profiteren van de voordelen van triple glas.

Neem contact op met een lokale glaszetter voor een offerte en zet de eerste stap naar een energiezuinigere woning met triple glas.

Triple glas installeren in Rotterdam

Stappen voor het installeren van triple glas

Het installeren van triple glas vergt vakkennis en een deskundige montage. Het correct volgen van de procedures is cruciaal om ervoor te zorgen dat het triple glas nauwkeurig geplaatst wordt en de maximale voordelen biedt. Hieronder vindt u de stappen die genomen worden bij het installeren van triple glas:

 1. Precieze meting van de ramen: Een ervaren glaszetter zal de afmetingen van de ramen nauwkeurig opnemen om ervoor te zorgen dat het triple glas perfect past.
 2. Verwijderen van het oude glas: Het bestaande glas wordt zorgvuldig verwijderd om ruimte te maken voor het nieuwe triple glas.
 3. Plaatsen van het nieuwe triple glas: Het nieuwe triple glas wordt op zorgvuldige wijze geïnstalleerd, waarbij ervoor gezorgd wordt dat het naadloos aansluit op het raamkozijn.
 4. Afwerken van de kozijnen: Na het plaatsen van het triple glas worden de kozijnen grondig afgewerkt om een professionele afwerking te garanderen.

Het installeren van triple glas is een precies proces dat technische expertise en praktijkervaring vereist. Door een gekwalificeerde glaszetter in te schakelen, kunt u erop vertrouwen dat het triple glas op de juiste wijze geplaatst wordt en dat u optimaal kunt profiteren van de voordelen.

Wanneer u besluit om triple glas te installeren, raden wij aan om advies in te winnen bij een glaszetter om de mogelijkheden voor uw specifieke situatie te bespreken en een deskundige montage te verzekeren.

Voors en tegens van triple glas

Triple glas, ook bekend als driedubbel glas, biedt verschillende voordelen ten opzichte van conventioneel dubbel glas. Het is van belang deze voordelen af te wegen tegen mogelijke nadelen alvorens te besluiten om triple glas te laten installeren.

De pluspunten van triple glas zijn onder andere:

 • Verbeterde isolatie: Triple glas biedt een hogere isolatiewaarde dan traditioneel dubbel glas. Het zorgt voor superieure thermische isolatie, waardoor warmte in de winter beter behouden blijft en hitte in de zomer buiten gehouden wordt.
 • Geluidsisolatie: Door de extra glasplaat biedt triple glas ook betere geluidsisolatie. Het kan externe geluiden effectiever dempen, wat resulteert in een rustigere en comfortabelere leefomgeving.
 • Energiezuinigheid: Vanwege de verbeterde isolatie kan triple glas bijdragen aan energiebesparing. Het houdt warmte beter binnen, waardoor de verwarmingskosten verminderd kunnen worden.

Niettemin zijn er enkele mogelijke nadelen verbonden aan het plaatsen van triple glas:

 • Kosten: Triple glas is doorgaans duurder dan traditioneel dubbel glas. De hogere prijs komt door de extra glasplaat en de noodzakelijke aanpassingen aan de kozijnen. Het is belangrijk om de kosten af te wegen tegen de verwachte energiebesparing op lange termijn.
 • Vereist kozijnaanpassingen: Triple glas is dikker en zwaarder dan traditioneel dubbel glas, wat vaak aanpassingen aan de kozijnen vereist. Dit kan extra kosten met zich meebrengen en mogelijk beperkingen opleggen aan het type raamkozijn dat gebruikt kan worden.

Het is van essentieel belang om zowel de voordelen als de mogelijke nadelen van triple glas in overweging te nemen alvorens een beslissing te nemen. Een ervaren glaszetter kan u adviseren over uw specifieke situatie en u helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Triple glas plaatsen in Rotterdam

Triple glas in de zomer: Isolatie en hittebestendigheid

Isolerend glas plaatsen? Triple glas heeft niet alleen voordelen in de winter, maar ook in de zomer. Het zorgt voor hittebestendigheid en houdt de frisse lucht binnen. Dit draagt bij aan extra comfort tijdens warme zomerdagen en kan helpen om de kosten van airconditioning te verlagen.

Met triple glas kunt u genieten van een aangename binnentemperatuur, zelfs tijdens hittegolven. De isolerende eigenschappen van triple glas voorkomen dat de warmte van buiten snel naar binnen dringt. Hierdoor blijft uw huis koel en hoeft u minder vaak de airconditioning te gebruiken om de temperatuur te reguleren.

Bovendien zorgt triple glas ervoor dat de koele lucht die u binnen heeft gecreëerd goed geïsoleerd blijft. Het voorkomt dat de koelte naar buiten lekt en dat de warmte van buiten naar binnen komt. Op deze manier kunt u optimaal genieten van de verkoeling binnen uw huis en blijft het comfortabel, zelfs tijdens de warmste zomerdagen.

Naast de pluspunten op het vlak van isolatie en hittestop, heeft triple glas ook andere voordelen, zoals verbeterd comfort en geluidsreductie. Het is een milieuvriendelijke investering die niet alleen helpt bij het verminderen van uw energieverbruik, maar ook bij het scheppen van een prettige leefomgeving gedurende alle seizoenen van het jaar.

Voordelen van triple glas in de zomer
Houdt de woning aangenaam koel op hete zomerdagen
Minimaliseert de warmteoverdracht van buiten naar binnen
Houdt de frisse lucht binnen
Helpt bij het verlagen van de airconditioningkosten

Wat onderscheidt HR++ glas van triple glas?

HR++ glas, een vorm van dubbele beglazing met een speciale coating en een tussenruimte gevuld met edelgas, biedt betere isolatie dan standaard dubbel glas. Triple glas, ook wel bekend als driedubbel glas, bestaat uit drie glasplaten met luchtlagen of gasertussen, wat zorgt voor nog betere isolatie. Het belangrijkste verschil tussen HR++ en triple glas ligt in de mate van thermische en geluidsisolatie die ze bieden.

Triple glas: dikte en technische specificaties

Triple glas is verkrijgbaar in diverse diktes en configuraties, afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde en gebruik. De dikte van triple glas varieert van 26 tot 48 mm. De keuze van de dikte en opbouw van het triple glas hangt af van het type raamkozijn en de specifieke toepassing.

Voor meer informatie over de diktes en opbouw van triple glas, raadpleeg onderstaande tabel:

Dikte van triple glas (in mm) Structuur Toepassing
26-28 4-10-4-10-4 Renovatie met beperkte ruimte in het raamkozijn
32 4-16-4-10-4 Standaard dikte geschikt voor de meeste situaties
36-38 4-12-4-12-4 Verbeterde isolatiewaarde voor energiezuinige woningen
44 4-18-4-10-6 Hoogste isolatiewaarde ideaal voor passiefhuizen

Triple glas installeren in Rotterdam

Wanneer we de installatie van triple glas overwegen, kunnen we vaststellen dat dit aanzienlijke voordelen biedt op diverse vlakken. In de eerste plaats zorgt triple glas voor verbeterde isolatie, wat resulteert in betere warmtebehoud tijdens de winter en het buitenhouden van kou. Dit draagt bij aan een meer comfortabel binnenklimaat en kan tevens leiden tot een verlaging van de energiekosten.

Een bijkomend voordeel van triple glas is de geluidsdemping. Dankzij de extra glaslaag en de tussenliggende luchtlagen of gasvullingen worden geluiden van buiten significant verminderd. Dit maakt uw huis stiller en zorgt voor meer rust en privacy.

Om maximaal te kunnen profiteren van de voordelen van triple glas, is het van belang om een professionele glaszetter in te schakelen voor de installatie. Zij beschikken over de expertise en ervaring om het triple glas op correcte wijze te plaatsen, met inachtneming van de specificaties van uw kozijnen en de gewenste isolatiewaarde.

Alles bij elkaar genomen biedt het installeren van triple glas een duurzame oplossing voor het verbeteren van uw huis. Met de juiste glaszetter en de juiste dikte en samenstelling van het glas kunt u profiteren van verbeterde isolatie, geluidsdemping en energiebesparing. Bespaar op uw energierekening en maak uw huis comfortabeler met triple glas.

FAQ

Wat is triple glas (hr+++ glas) en wat zijn de voordelen?

Triple glas, ook bekend als hr+++ glas, is een isolerende beglazing bestaande uit drie glasplaten met twee luchtlagen of gasvullingen. Hierdoor wordt de thermische isolatie en geluidsisolatie verbeterd. De pluspunten van triple glas omvatten onder andere verbeterde energie-efficiëntie, superieure geluidsisolatie, verhoogd comfort en lagere energiekosten in vergelijking met conventioneel dubbelglas.

Hoeveel beter is triple glas?

Triple glas biedt aanzienlijk betere warmte-isolatie dan traditioneel dubbelglas. Het heeft een lagere U-waarde, wat betekent dat het minder warmteverlies toestaat. In vergelijking met dubbelglas kan triple glas het warmteverlies met wel 50% verminderen. Bovendien biedt triple glas ook verbeterde geluidsisolatie, waardoor het geluid van buiten aanzienlijk wordt gedempt.

Kan triple glas worden geplaatst in bestaande kozijnen?

In de meeste gevallen is het mogelijk om triple glas in bestaande kozijnen te installeren. Echter, afhankelijk van de conditie en afmetingen van de kozijnen, kunnen er aanpassingen nodig zijn. Het is verstandig om een professionele glaszetter te raadplegen om de mogelijkheden voor uw specifieke situatie te bespreken.

Wat zijn de kosten van triple glas inclusief installatie?

De kosten van triple glas inclusief installatie kunnen variëren afhankelijk van diverse factoren zoals de afmetingen van het glas, het aantal ramen en de complexiteit van de installatie. Het is aan te raden om een offerte aan te vragen bij een professionele glaszetter om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen voor uw specifieke situatie.

Installatie van triple glas

Voor het plaatsen van triple glas is deskundigheid en een professionele installatie vereist. De procedure omvat het nauwkeurig meten van de ramen, het verwijderen van oude beglazing, het installeren van het nieuwe triple glas en het zorgvuldig afwerken van de kozijnen. Het raadplegen van een professionele glaszetter is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat het triple glas correct wordt geplaatst en de volledige voordelen biedt.

Voordelen en nadelen van driedubbel glas

Driedubbel glas biedt diverse voordelen, zoals verbeterde isolatie, geluidsdemping en energie-efficiëntie. Echter, het kan duurder zijn dan traditioneel dubbelglas en vereist vaak aanpassingen aan de kozijnen. Het is cruciaal om de kosten en voordelen zorgvuldig af te wegen voordat u besluit om driedubbel glas te laten plaatsen.

Driedubbel glas in de zomer: Isolatie en hittebestendigheid

Driedubbel glas biedt niet alleen voordelen in de winter, maar ook in de zomer. Het zorgt voor isolatie tegen warmte en behoudt de koele lucht binnen. Dit resulteert in extra comfort tijdens warme zomerdagen en kan helpen om de kosten van airconditioning te verlagen.

Wat onderscheidt HR++ van triple glas?

HR++ glas is een type dubbele beglazing met een speciale coating en een tussenruimte gevuld met edelgas. Triple glas bestaat uit drie glasplaten en biedt een betere isolatiewaarde dan HR++ glas. Het verschil tussen HR++ en triple glas ligt in de mate van thermische isolatie en geluidsisolatie die ze bieden.

Dikte en technische specificaties van triple glas

Triple glas is verkrijgbaar in diverse diktes en configuraties, afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde en toepassing. De dikte varieert van 26 tot 48 mm. De keuze van de dikte en samenstelling van het triple glas hangt af van het type kozijn en de specifieke toepassing.

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

Call Now Button