• Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

Isolatieglas

Isolatieglas? Wij kunnen helpen! Onze professionele glaszetters staan voor je klaar.

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0 door 6.000+ consumenten

 • Gratis offerte aanvragen
 • Snel en professioneel
 • Ervaren glaszetters
 • Lokale service in Rotterdam
 • Transparante prijzen
 • Kwaliteitsglas op maat
 • Snelle reactie
 • Betrouwbare dienstverlening
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Gemakkelijk online aanvragen
glaszetter

Overweegt u ooit om Isolatieglas te plaatsen in uw huis? Misschien denkt u dat het weinig impact zal hebben op de energie-efficiëntie en het comfort. Maar wat als we u vertellen dat glasisolatie plaatsen daadwerkelijk kan leiden tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening en een comfortabelere leefomgeving kan bieden?

Isolerende beglazing is een slimme keuze voor iedereen die een energiezuinig huis wil en tegelijkertijd wil besparen op verwarmingskosten. Dankzij de isolerende eigenschappen kunt u warmteverlies verminderen en de warmte in uw huis beter vasthouden. Dit resulteert in minder energieverbruik voor verwarming, wat zich vertaalt in lagere energiekosten. Bovendien zorgt isolerende beglazing voor verbeterde geluidsisolatie, waardoor u kunt genieten van meer rust en comfort in uw woning.

Maar wat maakt isolerende beglazing zo effectief en wat zijn de verschillende beschikbare soorten? Hoe kunt u isolerende beglazing toepassen in uw ramen, deuren en serres? En wat zijn de voor- en nadelen van isolerende beglazing? We zullen deze vragen en meer beantwoorden, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over het gebruik van isolerende beglazing in uw huis.

Belangrijke aspecten om te onthouden:

 • Het draagt bij aan een energiezuinige woning en kan helpen bij het verlagen van uw energierekening.
 • Dankzij de isolerende eigenschappen van isolatieglas kunt u warmteverlies verminderen en genieten van meer gemak in uw huis.
 • Verschillende soorten isolatieglas zijn beschikbaar, waaronder dubbel glas, hoogrendementsglas en driedubbel glas.
 • Het kan worden geïnstalleerd in vensters, deuren en serres, waardoor het een veelzijdige oplossing is.
 • Hoewel het vele voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen, zoals de initiële kosten en mogelijke condensvorming.

Wat houdt isolatieglas in?

In deze gedeelte gaan we grondiger in op isolatieglas en verklaren we de definitie ervan. Het is een specifiek type glas dat is ontworpen om warmteverlies in een huis te verminderen en geluidsisolatie te bieden. Het bestaat uit twee of meer glasplaten met daartussen een isolatielaag, gewoonlijk gevuld met lucht of een nobel gas zoals argon.

De isolatiekenmerken van isolatieglas spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van uw huis. Dankzij zijn uitstekende isolatievermogen kan het helpen om warmteverlies te voorkomen, waardoor u minder afhankelijk bent van verwarmings- en koelsystemen. Dit resulteert in aanzienlijke besparingen op uw energierekening en draagt bij aan een duurzamere woonomgeving.

Naast het verminderen van warmteverlies biedt isolatieglas ook voortreffelijke geluidsisolatie. De isolatielaag tussen de glasplaten helpt geluidstrillingen te verminderen, waardoor uw woning een rustiger en comfortabeler plek wordt.

Isolatieglas is van essentieel belang bij het creëren van een energiezuinig huis en het bieden van meer comfort. Door warmteverlies te minimaliseren en geluidsisolatie te verschaffen, draagt isolatieglas bij aan lagere energiekosten en een aangenamere woonomgeving.

Het is een waardevolle kapitaaluitgave voor zowel nieuwe als bestaande huizen. Het biedt verschillende voordelen, waaronder:

 • Verbeterde energie-efficiëntie
 • Besparingen op verwarmings- en koelingskosten
 • Minder geluidshinder van buitenaf
 • Verhoogd comfort in uw huis
 • Een verminderde ecologische voetafdruk

In het volgende gedeelte zullen we dieper ingaan op de specifieke voordelen van isolatieglas en hoe het kan bijdragen aan energiebesparing en comfort in uw huis.

Voordelen van dubbel glas

In dit deel willen we de voordelen van dubbel glas benadrukken. Dubbel glas biedt namelijk diverse voordelen voor uw huis. Een van de belangrijkste voordelen is het besparen van energie. Dubbel glas heeft uitstekende isolatie-eigenschappen, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd. Dit resulteert in minder behoefte aan verwarming en dus in besparingen op uw stookkosten. Dit leidt niet alleen tot lagere energierekeningen, maar draagt ook bij aan een duurzamere levensstijl. Door dubbel glas te gebruiken, kunt u uw ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een gezonder milieu.

Een ander voordeel van dubbel glas is het verhoogde comfort in uw huis. Doordat dubbel glas warmteverlies beperkt, blijft de binnentemperatuur beter behouden. U zult minder tocht ervaren en een gelijkmatigere temperatuur in huis hebben. Dit resulteert in een prettiger leefklimaat en een hoger niveau van comfort. Bovendien biedt dubbel glas ook geluidsisolatie, waardoor geluid van buitenaf wordt verminderd. Dit is met name relevant voor woningen in drukke stedelijke gebieden of in de buurt van wegen.

Om de voordelen van dubbel glas beter weer te geven, hebben we een overzichtelijke tabel opgesteld met de belangrijkste voordelen:

Voordelen van dubbel glas
Energiebesparing
Comfort
Besparing op stookkosten

Door te kiezen voor dubbel glas kunt u dus profiteren van zowel lagere energierekeningen als verbeterd comfort in uw woning. Het is een investering die zichzelf op de lange termijn terugbetaalt en bijdraagt aan een energiezuinige en duurzame woonomgeving.
Isolatieglas Rotterdam

Verschillende varianten van isolatieglas

Er bestaan diverse varianten van isolatieglas om de energie-efficiëntie van uw woning te verbeteren. Deze glastype zijn ontworpen om warmteverlies te minimaliseren en uw huis meer comfortabel te maken. De drie meest gangbare varianten van isolatieglas zijn:

Dubbel glas

Dubbel glas, ook bekend als thermopane glas, bestaat uit twee glasplaten met een lucht- of gasgevulde tussenruimte. Deze tussenlaag fungeert als isolator en helpt warmteverlies te beperken. Dubbel glas is populair vanwege zijn goede isolerende eigenschappen en betaalbaarheid. Het kan aanzienlijk bijdragen aan de verbetering van de energie-efficiëntie van uw woning.

HR-glas

HR-glas, wat staat voor Hoog Rendement glas, is een verbeterde versie van dubbel glas. Het bevat een speciale coating op een van de glasplaten die warmte reflecteert, waardoor het behoud van warmte in uw huis wordt gemaximaliseerd. HR-glas kan effectief warmteverlies verminderen en energiebesparing opleveren. Bovendien biedt het betere geluidsisolatie dan standaard dubbel glas.

Triple glas

Triple glas, ook bekend als drievoudig glas, bestaat uit drie glasplaten en twee lucht- of gasgevulde tussenruimtes. Dit type isolatieglas biedt de hoogste isolatiewaarde en is ideaal voor het realiseren van optimale energie-efficiëntie. Triple glas wordt veel toegepast in passiefhuizen en situaties waarin maximale isolatie vereist is.

Hieronder vindt u een overzicht van de kenmerken en isolatiewaarden van deze verschillende varianten van isolatieglas:

Glasvariant Kenmerken Isolatiewaarde
Dubbel glas Twee glasplaten met tussenruimte Gemiddeld (U-waarde van ongeveer 2,7)
HR-glas Dubbel glas met speciale warmtereflecterende coating Goed (U-waarde van ongeveer 1,2)
Triple glas Drie glasplaten met twee tussenruimtes Uitstekend (U-waarde van ongeveer 0,5)

De keuze voor isolatieglas hangt af van uw specifieke behoeften en budget. Het is belangrijk om te overwegen welk type glas het meest geschikt is voor uw woning en welke isolatiewaarde u wenst te bereiken.

Toepassingen van isolatieglas

Het biedt tal van mogelijkheden voor energiezuinige toepassingen in uw woning. In deze sectie zullen we de diverse toepassingen bespreken waarvoor isolatieglas kan worden ingezet, zoals vensters, deuren, en serres.

Isolatieglas voor vensters

Een belangrijke toepassing van isolatieglas is voor vensters. Het plaatsen van isolatieglas in uw vensters kan aanzienlijk bijdragen aan energiebesparing. Het helpt warmteverlies te verminderen tijdens koude wintermaanden en houdt uw woning koeler in de warme zomermaanden. Daarnaast zorgt het voor verbeterde geluidsisolatie, wat resulteert in een rustiger en comfortabeler leefomgeving.

Isolatieglas voor deuren

Niet alleen vensters, maar ook deuren kunnen profiteren van isolatieglas. Door het in de deuren van uw woning te plaatsen, kunt u de energie-efficiëntie verbeteren. Het biedt betere isolatie, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd en tocht wordt tegengegaan. Hierdoor blijft uw huis behaaglijk warm in de winter en aangenaam koel in de zomer. Bovendien biedt isolatieglas extra veiligheid, omdat het moeilijker is om door glas met isolatie-eigenschappen in te breken.

Isolatieglas voor serres

Indien u een serre bezit of overweegt er een te laten bouwen, dan is isolatieglas een uitstekende optie. Het kan helpen om de temperatuur in de serre stabiel te houden, waardoor u het hele jaar door van een comfortabele ruimte kunt genieten. Het biedt isolatie tegen zowel kou als warmte, waardoor u in de winter warm blijft en in de zomer koel. Bovendien biedt het bescherming tegen schadelijke UV-stralen, terwijl het voldoende natuurlijk licht binnenlaat.
Isolatieglas in Rotterdam
Met isolatieglas kunt u dus energie besparen, het comfort verhogen, en een aangename woonomgeving creëren, of het nu gaat om vensters, deuren of een serre. Overweeg de installatie van isolatieglas voor deze toepassingen en profiteer van de vele voordelen die het te bieden heeft.

Pros en cons van isolatieglas

Het heeft tal van voordelen voor uw huis, maar het is ook cruciaal om de mogelijke nadelen te overwegen bij het nemen van uw investeringsbesluit. Hieronder zullen we zowel de voordelen als de mogelijke nadelen van isolatieglas bespreken, zodat u een goed geïnformeerde beslissing kunt nemen.

Voordelen van isolatieglas

 • Energiebesparing: Isolatieglas helpt bij het verminderen van warmteverlies, waardoor u geld kunt besparen op uw energierekening. Het zorgt voor betere isolatie van uw huis, wat resulteert in minder afhankelijkheid van uw verwarmingssysteem. Dit leidt tot lagere stookkosten op lange termijn.
 • Comfort: Dankzij de verbeterde isolatie van isolatieglas kunt u genieten van een comfortabelere woonomgeving. Het houdt de kou buiten tijdens de wintermaanden en beperkt de warmteoverdracht tijdens de zomermaanden. Hierdoor blijft uw huis het hele jaar door aangenaam op temperatuur.

Nadelen van isolatieglas

 • Initiële investering: Het plaatsen van isolatieglas kan een aanzienlijke investering vergen. Ondanks de potentiële besparingen op lange termijn, moeten de kosten voor de aanschaf en installatie van isolatieglas in overweging worden genomen. Het is essentieel om de financiële aspecten van deze investering zorgvuldig te evalueren.
 • Condensatie tussen de glasplaten: Een mogelijk nadeel van isolatieglas is de kans op condensatie tussen de glasplaten. Dit kan optreden bij lekkage in de isolatielaag. Hoewel dit niet altijd gebeurt en afhankelijk is van de kwaliteit van het isolatieglas, is het belangrijk om hier rekening mee te houden.

Al met al biedt isolatieglas vele voordelen, zoals energiebesparing en verbeterd comfort. Echter, het is ook van belang om de initiële investering en de mogelijkheid van condensatie tussen de glasplaten te overwegen. Door alle aspecten zorgvuldig af te wegen, kunt u een weloverwogen keuze maken met betrekking tot isolatieglas voor uw woning.

Professionele installatie van isolatieglas door Glaszetter Prof

Snel glas vervangen en beginnen met besparen? Indien u behoefte heeft aan de deskundige plaatsing van isolatieglas, dan bent u bij Glaszetter Prof aan het juiste adres. Wij begrijpen het belang van een nauwkeurige en hoogwaardige installatie van isolatieglas, om ervoor te zorgen dat u optimale resultaten behaalt en volop kunt profiteren van de voordelen ervan.

Onze ervaren glaszetters zijn gespecialiseerd in het plaatsen van isolatieglas en garanderen een zorgvuldige en professionele uitvoering van elke installatie. Met onze expertise en vakmanschap verzekeren wij de duurzaamheid en kwaliteit van het isolatieglas, zodat u er jarenlang plezier van zult hebben.

Wij hechten veel waarde aan het leveren van hoogwaardige service en werken uitsluitend met producten van uitmuntende kwaliteit. U kunt erop vertrouwen dat ons team van glaszetters met grote zorg te werk gaat en altijd streeft naar perfectie. Bij Glaszetter Prof bent u gegarandeerd van een professionele installatie en een voortreffelijk eindresultaat.

Veelgestelde vragen(FAQ)

Wat houdt isolatieglas in?

Isolatieglas, ook wel bekend als dubbel glas, bestaat uit twee glasplaten met een tussenlaag van lucht of gas. Hierdoor wordt warmteverlies verminderd en wordt geluidsisolatie geboden.

Wat zijn de pluspunten van isolatieglas?

Het heeft verschillende voordelen. Het draagt bij aan energiebesparing door zijn isolerende eigenschappen, verhoogt het comfort in huis en kan helpen bij het verlagen van de stookkosten.

Welke varianten van isolatieglas bestaan er?

Er zijn diverse soorten isolatieglas beschikbaar, zoals dubbel glas, HR-glas (hoogrendementsglas) en triple glas. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en isolatiewaarde.

Waar kan isolatieglas worden gebruikt?

Het kan worden toegepast in ramen, deuren en serres om de energie-efficiëntie te verhogen in deze toepassingen.

Wat zijn de voor- en nadelen van isolatieglas?

Het biedt voordelen zoals energiebesparing en verbeterd comfort, maar er zijn ook nadelen zoals de initiële kosten en mogelijke condensvorming tussen de glasplaten.

Kan ik isolatieglas laten plaatsen door Glaszetter Prof?

Ja, u kunt isolatieglas laten installeren door Glaszetter Prof. Een professionele plaatsing is essentieel voor optimale resultaten en de duurzaamheid van het isolatieglas. Glaszetter Prof beschikt over de expertise en biedt kwaliteit in hun dienstverlening.

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

Call Now Button