• Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

Gelaagd glas

Gelaagd glas? Wij kunnen helpen! Onze professionele glaszetters staan voor je klaar.

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0 door 6.000+ consumenten

 • Gratis offerte aanvragen
 • Snel en professioneel
 • Ervaren glaszetters
 • Lokale service in Rotterdam
 • Transparante prijzen
 • Kwaliteitsglas op maat
 • Snelle reactie
 • Betrouwbare dienstverlening
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Gemakkelijk online aanvragen
glaszetter

Ben je op zoek naar een glasvariant die niet alleen de beveiliging van je woning versterkt, maar ook nog eens milieuvriendelijk en elegant is? Dan is gelaagd glas precies wat je nodig hebt. Maar wat maakt gehard gelamineerd glas zo uniek? En hoe draagt het bij aan de veiligheid en comfort van je huis? In deze tekst zullen we de voordelen van gelaagd glas bespreken en waarom het een ideale keuze is voor op maat gemaakte glasoplossingen.

Belangrijke Overwegingen

 • Het verhoogt de veiligheid en weerstand tegen inbraak.
 • Het minimaliseert geluidsoverlast en blokkeert schadelijke UV-stralen.
 • Het is geschikt voor diverse toepassingen zoals vensters, ingangen, hekwerken, en dakraampjes.
 • Op maat gemaakte oplossingen met gelaagd glas bieden een perfecte match voor jouw specifieke eisen en smaak.
 • Het is milieuvriendelijk, energiezuinig, en voegt een esthetische dimensie toe aan zowel je binnenruimtes als buitenkant.

Gelaagd Glas: Een Veilige Glasoptie

Gelaagd glas is een unieke variant binnen de glasindustrie, gewaardeerd om zijn veiligheidskenmerken. Het bestaat uit verschillende lagen glas die met behulp van een speciale PVB-folie worden samengevoegd. Deze constructie zorgt ervoor dat het glas kan breken zonder uiteen te vallen, waardoor het uitstekende bescherming biedt tegen doorvallen.

Bij conventioneel glas kunnen bij breuk scherpe splinters ontstaan, wat een gevaar kan vormen voor mensen in de buurt. Het is ontworpen om dit risico te minimaliseren. Wanneer gelaagd glas breekt, blijven de scherven aan de PVB-folie kleven, waardoor ze niet weg kunnen vliegen en mogelijke verwondingen kunnen veroorzaken.

Naast doorvalbeveiliging bieden de glaslagen en PVB-folie extra veiligheid en bescherming tegen inbraak. De structuur van gelaagd glas maakt het voor indringers moeilijker om door het glas te breken en binnen te dringen, waardoor het dienst doet als een effectieve barrière.

Het wordt vaak toegepast op plaatsen waar veiligheid een prioriteit is, zoals in auto’s, gebouwen en woningen. Het biedt niet alleen bescherming bij breuk, maar helpt ook het risico op doorvallen te verminderen, waardoor het ideaal is voor gebieden waar mensen zich in de buurt van ramen, daken of balkons bevinden.

De PVB-folie tussen de glaslagen draagt niet alleen bij aan de veiligheid, maar kan ook geluid absorberen. Hierdoor is gelaagd glas een goede keuze voor geluidsisolatie en het verminderen van geluidsoverlast.

De combinatie van veiligheid en geluidsisolatie maakt het ook populair voor gebruik in drukke gebieden, zoals langs drukke straten of in de buurt van luchthavens, waar geluidshinder een probleem kan zijn.

Voordelen van Gelaagd Glas

“Gelaagd glas biedt een veilige en betrouwbare oplossing voor woningen en gebouwen waar veiligheid en doorvalbeveiliging essentieel zijn. Het draagt bij aan het minimaliseren van verwondingen bij glasbreuk en beschermt tegen inbraakpogingen.”

 • Het garandeert doorvalbeveiliging en vermindert het risico op letsels bij glasbreuk.
 • Het verbetert de algemene veiligheid en biedt een extra laag bescherming tegen inbraak.
 • Het draagt bij aan geluidsisolatie, waardoor geluid van buitenaf aanzienlijk wordt verminderd.

Tijd voor glas vervangen? Wanneer het aankomt op de beveiliging van jouw huis of bedrijfspand, biedt gelaagd glas een geruststellende oplossing op maat. Het kan worden aangepast aan jouw specifieke behoeften en ontwerpvereisten, of je nu op zoek bent naar verhoogde veiligheid, geluidsisolatie, of een esthetisch aantrekkelijke glasoplossing.

De Voordelen van Gelaagd Glas

Het biedt een scala aan voordelen die de veiligheid en het comfort van uw leefomgeving verbeteren. Of het nu gaat om inbraakpreventie, geluidsdemping of bescherming tegen schadelijke UV-straling, gelaagd glas is een uitstekende keuze. Hieronder worden enkele belangrijke voordelen van gelaagd glas toegelicht:

1. Verbeterde Veiligheid

Een cruciaal voordeel van gelaagd glas is de verhoogde veiligheid die het biedt. Dankzij de specifieke opbouw met meerdere glaslagen en een tussenliggende PVB-folie blijft het glas bij elkaar wanneer het breekt. Dit maakt het moeilijker om door het glas heen te komen en vermindert het risico op letsel door glassplinters. Het is een effectieve maatregel voor inbraakpreventie, omdat het de tijd die een inbreker nodig heeft om toegang te krijgen tot uw woning verlengt.

2. Geluidsdemping

Ben je op zoek naar geluidswerend glas? Een ander voordeel van gelaagd glas is de geluidsisolerende werking. Door de verschillende glaslagen en de PVB-folie fungeert het als een geluidswerende barrière, waardoor geluid van buitenaf wordt verminderd. Dit is vooral waardevol in drukke stedelijke gebieden of in de nabijheid van lawaaierige wegen, waar het gebruik van gelaagd glas kan bijdragen aan een rustige en vredige woonomgeving.

3. Bescherming tegen UV-straling

Het biedt tevens bescherming tegen schadelijke UV-straling. De aanwezigheid van PVB-folie in het glas blokkeert een aanzienlijk deel van de UV-stralen, waardoor uw interieur, meubels en kunstwerken worden beschermd tegen verkleuring en zonschade. Dit draagt bij aan de duurzaamheid en het behoud van de esthetische waarde van uw interieur.
Gelaagd glas in Rotterdam
Door te kiezen voor gelaagd glas kunt u genieten van een veilige, geluidsdichte en goed beschermde leefruimte. Of het nu thuis is, op kantoor, of in een commerciële omgeving, het is een verstandige investering die de waarde van uw pand verhoogt en het woongenot vergroot.

Toepassingen van Gelaagd Glas

Het biedt een scala aan mogelijkheden voor diverse huistoepassingen. Het wordt frequent ingezet voor vensters en deuren, waar het niet alleen extra bescherming biedt, maar ook inbraak verhindert. De verschillende glaslagen en de speciale tussenlaag van PVB-folie maken het glas moeilijk te breken, waardoor het een voortreffelijke optie is voor het beveiligen van jouw huis.

Bovendien kan het ook gebruikt worden voor balustrades, waar het een extra beschermende barrière vormt. Of je nu een trapleuning, balkonomheining, of dakterras wilt beveiligen, het biedt de benodigde stevigheid en veiligheid.

Verder is gelaagd glas eveneens geschikt voor dakramen. Het laat natuurlijk licht binnen en verzekert tegelijkertijd extra bescherming en veiligheid. Of je nu een zolderkamer wilt omtoveren tot een heldere en veilige slaapruimte of een atelier wilt creëren met voldoende daglicht, het is een uitstekende keuze.

Om een duidelijk overzicht te geven van de toepassingen van gelaagd glas, hebben we hieronder een overzichtelijke tabel samengesteld:

Toepassing Voordelen
Vensters en deuren – Verhoogde veiligheid
– Inbraakpreventie
Balustrades – Extra bescherming
– Stevigheid
Dakramen – Natuurlijk licht
– Veiligheid

Let op: de voordelen kunnen variëren afhankelijk van de situatie. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een ervaren glaszetter om de optimale oplossing te vinden voor jouw specifieke behoeften.
Gelaagd glas Rotterdam

Gelaagd glas: een veilige en elegante optie

Het biedt niet alleen veiligheid en bescherming, maar voegt ook een esthetisch element toe. Met op maat gemaakte oplossingen kun je een unieke en verfijnde uitstraling realiseren, zowel binnen als buiten je huis.

Op maat gemaakte oplossingen met gelaagd glas

Bij GlaszetterProf Rotterdam begrijpen we dat elk project zijn eigen unieke kenmerken heeft en dat jouw specifieke eisen en verlangens cruciaal zijn bij het kiezen van gelaagd glas. Daarom bieden wij op maat gemaakte oplossingen aan. Of je nu op zoek bent naar extra veiligheid, geluidsisolatie of een bijzonder ontwerp, wij zorgen ervoor dat het glas perfect past bij jouw behoeften.

Met onze maatwerkopties kun je de gewenste eigenschappen van het gelaagde glas kiezen, zoals de glasdikte en de PVB-folie. Bovendien hebben we diverse opties om het glas aan te passen aan jouw esthetische voorkeuren, of het nu gaat om helder glas, getint glas of zelfs glas met een uniek patroon of decoratie.

Onze deskundige glaszetters zorgen voor een nauwkeurige afwerking en installatie van het gelaagde glas. Of het nu gaat om een nieuw huis, een renovatieproject of een commercieel gebouw, wij kunnen een op maat gemaakte oplossing leveren die aan al jouw verwachtingen voldoet.

“Bij GlaszetterProf werken we nauw samen met onze klanten om ervoor te zorgen dat zij de perfecte op maat gemaakte gelaagde glasoplossing krijgen. We luisteren naar jouw wensen en bieden professioneel advies om ervoor te zorgen dat het glas aan al jouw behoeften voldoet.”

Of je nu gelaagd glas nodig hebt voor ramen, deuren, balustrades of andere toepassingen, wij zijn er voor jou. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze op maat gemaakte oplossingen jouw huis of bedrijf kunnen verbeteren.

Duurzaamheid en elegantie met gelaagd glas

Het biedt niet alleen veiligheid en functionaliteit, maar ook een vleugje duurzame luxe. Met zijn energie-efficiënte kenmerken draagt gelaagd glas bij aan een aangenaam binnenklimaat. In de winter behoudt het de warmte, terwijl het in de zomer helpt om de hitte buiten te houden. Dit resulteert niet alleen in lagere energiekosten, maar ook in een verminderde ecologische voetafdruk.

Niet alleen is gelaagd glas milieuvriendelijk, het voegt ook esthetische waarde toe aan zowel het binnenste als het buitenkant van je huis. Met een verscheidenheid aan opties en ontwerpen is er altijd een stijl die aansluit bij jouw persoonlijke smaak en interieur. Of je nu op zoek bent naar strak en eigentijds of eerder traditioneel en verfijnd, hett biedt eindeloze mogelijkheden.

Of het nu gaat om ramen, deuren, balustrades of dakramen, het voegt een vleugje elegantie toe aan je huis. Het creëert een gevoel van ruimte en helderheid, terwijl het tegelijkertijd veiligheid en bescherming biedt. Met gelaagd glas kun je het beste halen uit zowel het interieur als het buitenkant van je huis, en dat alles met een vleugje duurzame verfijning.

Veelgestelde vragen

Wat houdt gelaagd glas in?

Het is een speciaal type glas dat bekend staat om zijn veiligheid. Het bestaat uit verschillende lagen glas die worden samengevoegd met een speciale PVB-folie. Hierdoor kan het glas breken zonder uit elkaar te vallen, waardoor het een uitstekende bescherming biedt tegen doorvallen.

Wat zijn de pluspunten van gelaagd glas?

Het heeft diverse voordelen. Het verhoogt de veiligheid omdat het glas bij breuk intact blijft, waardoor het moeilijker wordt om erdoorheen te komen, wat handig is voor inbraakpreventie. Bovendien biedt gelaagd glas geluidsisolatie, waardoor geluid van buiten wordt verminderd. Het beschermt ook tegen schadelijke UV-straling, waardoor meubels en interieur langer mooi blijven.

Voor welke doeleinden kan gelaagd glas worden gebruikt?

Het wordt gebruikt voor verschillende toepassingen in huis. Het wordt vaak gebruikt voor ramen en deuren vanwege de verhoogde veiligheid en inbraakpreventie. Daarnaast kan het ook worden toegepast voor balustrades en dakramen, waar het extra bescherming en veiligheid biedt.

Bieden jullie op maat gemaakte gelaagd glas oplossingen aan?

Ja, bij Glaszetter Prof bieden we op maat gemaakte gelaagd glas oplossingen aan. Dit houdt in dat we het glas kunnen aanpassen aan jouw specifieke wensen en behoeften. Of je nu op zoek bent naar extra veiligheid, geluidsisolatie of een uniek ontwerp, wij bieden een oplossing op maat.

Is gelaagd glas milieuvriendelijk?

Ja, het is milieuvriendelijk. Het heeft energiebesparende eigenschappen, waardoor het helpt om de warmte binnen te houden in de winter en buiten te houden in de zomer. Daarnaast voegt gelaagd glas esthetische waarde toe aan zowel het interieur als het exterieur van je woning. Met verschillende opties en ontwerpen is er altijd een stijl die past bij jouw smaak en interieur.

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

Call Now Button