• Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

Gehard glas

Gehard glas? Wij kunnen helpen! Onze professionele glaszetters staan voor je klaar.

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0 door 6.000+ consumenten

 • Gratis offerte aanvragen
 • Snel en professioneel
 • Ervaren glaszetters
 • Lokale service in Rotterdam
 • Transparante prijzen
 • Kwaliteitsglas op maat
 • Snelle reactie
 • Betrouwbare dienstverlening
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Gemakkelijk online aanvragen
glaszetter

Welke strikte eisen stelt u aan de veiligheid en esthetiek van uw ruimte of ontwerp? Ontdek de pluspunten van gehard glas, de robuuste glassoort die veiligheid en design naadloos combineert. Of u nu een eigentijdse sfeer wilt creëren in uw interieur of een gestroomlijnde architecturale esthetiek nastreeft voor uw project, gehard glas biedt de ideale oplossing.

Glas vervangen? Als GlaszetterProf realiseren we het belang van glasopties die aan de hoogste standaarden voldoen op het gebied van veiligheid en visuele aantrekkingskracht. Daarom verschaffen wij eersteklas gehard glas en deskundige installatiediensten voor verschillende toepassingen in zowel interieur als projecten.

Kernpunten om te onthouden:

 • Verken de definitie en fabricagemethoden van gehard glas.
 • Ontdek de voordelen van gehard glas voor uw binnenruimtes en projecten.
 • Verdiep u in de verschillende toepassingen van gehard glas in binnenhuisarchitectuur.
 • Zie hoe gehard glas kan bijdragen aan de veiligheid en design van uw projecten.
 • Maak kennis met GlaszetterProf, uw partner voor op maat gemaakte oplossingen met gehard glas.

Definitie van Gehard Glas

Het is een speciale glasvariant die ontstaat door een combinatie van glasbewerking en een hittebehandeling. Tijdens dit proces ondergaat het glas verhitting tot hoge temperaturen gevolgd door snelle afkoeling. Deze thermische behandeling, bekend als tempering, resulteert in glas dat sterker en veiliger is dan gewoon glas.

De hittebehandeling van gehard glas leidt tot spanningsverschillen in het materiaal. Door het snelle afkoelproces koelen de buitenste lagen van het glas sneller af dan de kern, waardoor interne spanningen ontstaan die de duurzaamheid en veiligheid van het glas verbeteren.

Een opmerkelijk kenmerk van gehard glas is het breukpatroon. Wanneer het breekt, valt het uiteen in kleine, onscherpe stukjes in plaats van scherpe scherven. Dit minimaliseert aanzienlijk het risico op letsel en maakt het een veiligere optie dan traditioneel glas.

Voordelen van Gehard Glas

Het biedt een breed scala aan voordelen voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Ons team van deskundigen bij Glaszetter Prof Rotterdam staat klaar om uit te leggen waarom gehard glas een slimme keuze is voor uw projecten.

Robuustheid en Veiligheid

Een van de belangrijkste pluspunten van gehard glas is de buitengewone sterkte en veiligheid die het biedt. Dankzij het thermische behandelingproces is het tot vijf keer sterker dan conventioneel glas. Hierdoor is het beter bestand tegen impact en minder vatbaar voor breuk. En in het zeldzame geval van breuk, valt gehard glas uiteen in kleine, onscherpe stukjes, wat het risico op letsel aanzienlijk vermindert.

Bestendigheid en Duurzaamheid

Het is ook uitzonderlijk duurzaam en weerbestendig. Het kan de meest extreme weersomstandigheden doorstaan zonder te barsten, te corroderen of aan kwaliteit in te boeten. Dit maakt het geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen, variërend van ramen en deuren tot glazen gevels en balustrades.

Hittebestendigheid

Een ander voordeel van gehard glas is de uitstekende hittebestendigheid. Het kan hoge temperaturen weerstaan zonder te smelten, te verslechteren of te vervormen. Hierdoor is het een veilige keuze voor gebruik in de buurt van warmtebronnen zoals open haarden, kachels en ovens. Het biedt gemoedsrust en zorgt ervoor dat uw glazen elementen er altijd mooi en onbeschadigd uitzien.

Krasbestendigheid

Het is ook bijzonder goed bestand tegen krassen, waardoor het zijn esthetische uitstraling behoudt, zelfs bij veelvuldig gebruik. Het kan weerstand bieden tegen slijtage, krassen en deuken, waardoor het een uitstekende keuze is voor oppervlakken die regelmatig worden gebruikt, zoals tafelbladen, douchedeuren en keukenachterwanden.

Flexibiliteit

Een van de belangrijkste pluspunten van gehard glas is de flexibiliteit ervan. Het kan worden geïntegreerd in diverse ontwerpstijlen en voegt een eigentijdse, verfijnde touch toe aan elk interieur of exterieur. Van strak en minimalistisch tot gedurfd en innovatief, het kan worden afgestemd op uw unieke voorkeuren en eisen.

Nieuw glas laten plaatsen? Met de diverse voordelen die gehard glas te bieden heeft, is het geen wonder dat het steeds populairder wordt in zowel interieurontwerp als architectuur. Als u op zoek bent naar een veilige, stevige, langdurige en flexibele glasoptie, is het zeker het overwegen waard.

Voordelen van Gehard Glas
Sterkte en beveiliging
Bestendigheid en weerbestendigheid
Hittebestendigheid
Krasbestendigheid
Flexibiliteit

Toepassingen van Gehard Glas in het Interieur

Het vindt veel toepassingen in verschillende interieursettings. Het dient niet alleen als een esthetisch element in uw binnenruimtes, maar biedt ook praktische voordelen. Denk aan toepassingen zoals glasdeuren, roomdividers, trapbalustrades, douchecabines en achterwanden in de keuken.

Door de transparantie van gehard glas wordt een gevoel van ruimtelijkheid gecreëerd in uw interieur. Het laat natuurlijk licht vrijelijk stromen, waardoor de ruimte groter lijkt en een gevoel van lichtheid ontstaat.

Naast het esthetische aspect draagt gehard glas ook bij aan de veiligheid van uw interieur. Het is aanzienlijk sterker dan gewoon glas en biedt een hogere weerstand tegen krassen en stoten. Mocht het toch breken, dan valt het uiteen in kleine, onscherpe stukjes, wat het risico op letsel vermindert.

Voorbeelden van Gehard Glas in Interieurtoepassingen:

Interieurtoepassing Omschrijving Voordelen
Glasdeuren Het kan worden gebruikt voor deuropeningen, wat een eigentijdse en doorzichtige look creëert. – Veiligheid dankzij het breukpatroon
– Ruimtelijk gevoel
Roomdividers Het kan fungeren als scheidingswand tussen ruimtes, waardoor een open en licht interieur ontstaat. – Gevoel van ruimte
– Natuurlijke lichtinval
Trapbalustrades Het kan worden gebruikt voor trapleuningen, waardoor een moderne en gestroomlijnde uitstraling ontstaat. – Veiligheid door het breukpatroon
– Stijlvolle uitstraling
Douchecabines Het kan worden toegepast als douchewand, wat een eigentijdse en luxe uitstraling geeft aan uw badkamer. – Veiligheid dankzij het breukpatroon
– Gemakkelijk schoon te maken
Achterwanden in de Keuken Het kan dienen als achterwand in de keuken, wat zorgt voor een strakke en hygiënische afwerking. – Bestand tegen hitte
– Gemakkelijk schoon te maken

Toepassingen van Gehard Glas in Projecten

Het vindt veel toepassingen in diverse projecten, zowel binnen de commerciële sector als in de architectuur. Het wordt veelvuldig gebruikt voor gevels, balustrades, winkelpuien, en windschermen. De robuuste en veilige kenmerken van gehard glas maken het een favoriete keuze voor projecten waar veiligheid en stijl hand in hand moeten gaan.

Of het nu gaat om een modern winkelcomplex, een indrukwekkend architecturaal ontwerp, of een praktisch project, het biedt de ideale combinatie van esthetische waarde en bruikbaarheid. Het bezit de kracht en duurzaamheid om diverse externe invloeden te weerstaan, terwijl het toch een elegante en doorzichtige uitstraling behoudt.

Door gehard glas te integreren in projecten kunnen architecten en ontwerpers unieke en opvallende creaties realiseren. Het doorzichtige karakter van het glas zorgt voor een open en lichtgevend gevoel, terwijl het tegelijkertijd voldoet aan de strenge normen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.

Bovendien biedt het ontelbare ontwerpmogelijkheden. Het kan worden gecombineerd met andere materialen zoals staal of hout, waardoor een harmonieus samenspel tussen verschillende elementen ontstaat. Dit stelt architecten en ontwerpers in staat om hun creativiteit te uiten en unieke projecten te realiseren die aansluiten bij de specifieke eisen en wensen van hun opdrachtgevers.
Gehard glas in Rotterdam

Toepassingen van Gehard Glas in Projecten

Toepassing Eigenschappen
Gevels Doorzichtig, robuust en bestand tegen weersinvloeden
Balustrades Veiligheid, stevigheid en esthetische waarde
Winkelpuien Transparantie en uitnodigende uitstraling
Windschermen Bescherming tegen wind en geluid

Bovenstaande overzicht toont enkele veelvoorkomende toepassingen van gehard glas in diverse projecten. Deze voorbeelden benadrukken de diversiteit van gehard glas en de voordelen ervan voor zowel commerciële als architectonische projecten.

Bij Glaszetter Prof kunt u rekenen op professioneel advies en op maat gemaakte oplossingen met gehard glas. Wij streven naar vakmanschap, expertise, en hoogwaardige producten. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor uw project.

Deskundige in Gehard Glas: Glaszetter Prof

Als toonaangevende expert staat Glaszetter Prof bekend om zijn vaardigheid en deskundigheid. We leveren op maat gemaakte oplossingen en zorgen voor een professionele plaatsing van gehard glas. Ons team van specialisten staat paraat om uw project tot leven te brengen.

Met een uitgebreide ervaring en diepgaande kennis van glasbewerking begrijpen we de unieke eigenschappen en mogelijkheden van gehard glas als geen ander. Of u nu op zoek bent naar glazen deuren, afscheidingswanden, leuningen, douchewanden of keukenachterwanden, wij bieden maatwerkoplossingen die perfect aansluiten bij uw wensen en behoeften.

Bij Glaszetter Prof streven we naar vakmanschap en precisie in al onze projecten. Onze glaszetters zijn goed opgeleid en gekwalificeerd om gehard glas op de juiste wijze te plaatsen, met strikte naleving van de veiligheidsvoorschriften.

Wij geloven in de uniciteit van elk project, daarom bieden wij op maat gemaakte oplossingen aan. Onze experts werken nauw met u samen om uw visie tot leven te brengen, waarbij ze uw specifieke eisen en voorkeuren in acht nemen. Of het nu gaat om het creëren van een eigentijds interieur of het realiseren van een architectonisch project, wij beschikken over de kennis en ervaring om aan al uw behoeften te voldoen.

Dus, als u op zoek bent naar een deskundige op het gebied van gehard glas, kies dan voor Glaszetter Prof. Wij bieden vakmanschap, ervaring en op maat gemaakte oplossingen voor al uw glasprojecten. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de talloze mogelijkheden.

Onze Fundamentele Waarden

 • Ambachtelijkheid: Wij streven naar vakmanschap in al onze opdrachten. Onze glaszetters hebben diepgaande expertise en ervaring.
 • Op Maat Gemaakt: Wij begrijpen de uniciteit van elk project. Daarom leveren wij maatwerkoplossingen die perfect aansluiten bij uw specifieke vereisten.
 • Professionele Plaatsing: Ons team van professionals zorgt voor een vakkundige plaatsing, waarbij de hoogste normen voor veiligheid en kwaliteit worden gehandhaafd.
Glaszetter Prof Ambachtelijkheid Expertise Op Maat Gemaakt Plaatsing
Gespecialiseerd in gehard glas Topkwaliteit Jarenlange expertise Oplossingen op uw maat Professionele plaatsing

Met Glaszetter Prof bent u verzekerd van ambachtelijkheid, expertise, op maat gemaakte oplossingen en een professionele plaatsing. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met uw project.

Gehard Glas: Veiligheid en Elegantie Verenigd

Het biedt een perfecte synergie van veiligheid en elegantie voor uw interieur of project. Bij Glaszetter Prof verzekeren wij u van hoogwaardig gehard glas en een professionele installatie, waardoor u zowel esthetische als functionele voordelen kunt ervaren van deze duurzame glassoort.

Als experts staan wij bekend om onze vakbekwaamheid en expertise. Wij begrijpen het belang van veiligheid en elegantie bij het kiezen van glas voor uw interieur of project. Het is de ideale optie, niet alleen vanwege de verbeterde veiligheid, maar ook vanwege de moderne en stijlvolle uitstraling die het biedt.

Veiligheid

Een van de voornaamste voordelen van gehard glas is de verhoogde veiligheid die het biedt. Het is aanzienlijk sterker dan conventioneel glas en vertoont een hogere weerstand tegen breuk. Mocht het glas toch breken, dan valt het uiteen in kleine, onscherpe fragmenten. Dit minimaliseert het risico op ernstig letsel, aangezien er geen scherpe scherven ontstaan.

Met gehard glas kunt u onbezorgd genieten van uw interieur of project, met de geruststelling dat de veiligheid te allen tijde gewaarborgd is.

Elegance

Bij Glaszetter Prof realiseren we ons dat elegantie net zo belangrijk is als veiligheid. Het biedt een eigentijdse en luxueuze uitstraling die naadloos aansluit bij diverse interieurontwerpen en architecturale stijlen. Het heldere karakter van het glas bevordert een gevoel van ruimtelijkheid en laat natuurlijk licht door, waardoor uw interieur een lichte en luchtige sfeer krijgt.

Of u nu kiest voor gehard glas voor uw deuren, scheidingswanden, trapleuningen, douchewanden of keukenachterwanden, het zal zeker een statement maken en uw interieur naar een hoger niveau tillen.

Voordelen Veiligheid Elegantie
Sterk en bestand tegen breuk
Veilig bij breuk
Bestand tegen weersinvloeden
Hittebestendig
Krasbestendig
Veelzijdig

Bij Glaszetter Prof kunt u rekenen op hoogwaardig gehard glas dat voldoet aan de strengste veiligheidsnormen. Ons team van ervaren professionals zorgt voor een vakkundige installatie, waarbij zowel de veiligheid als de elegantie van uw interieur of project worden gewaarborgd.
Gehard glas Rotterdam
Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Glaszetter Prof uw interieur of project naar een hoger niveau kan tillen met de perfecte balans tussen veiligheid en elegantie.

Oplossingen Op Maat met Gehard Glas

Bij Glaszetter Prof streven we naar het leveren van perfect passende oplossingen. Of u nu een interieurtoepassing nodig heeft of een glasoplossing voor uw project, wij hebben de expertise om aan al uw behoeften te voldoen.

Veiligheid en elegantie zijn de kern van al onze ontwerpen. We begrijpen het belang van het beschermen van uw omgeving tegen ongevallen en het toevoegen van een verfijnde uitstraling. Ons team van ervaren vakmensen zal nauw met u samenwerken om een oplossing op maat te creëren die perfect aansluit op zowel uw functionele als esthetische eisen.

Of het nu gaat om het plaatsen van gehard glas in uw huis, kantoor, winkel of een andere commerciële ruimte, onze op maat gemaakte oplossingen zullen uw verwachtingen overtreffen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen met onze hoogwaardige oplossingen.

Veelgestelde Vragen

Wat houdt gehard glas in?

Het ondergaat een proces van glasbewerking en thermische behandeling. Het wordt verhit tot hoge temperaturen en vervolgens snel afgekoeld. Dit resulteert in een sterker en veiliger glas. Wanneer het breekt, valt het uiteen in kleine, onscherpe stukjes in plaats van scherpe scherven, wat het risico op letsel vermindert.

Wat zijn de pluspunten van gehard glas?

Het biedt verschillende voordelen voor zowel interieur als exterieur toepassingen. Het is sterk, duurzaam en weerbestendig, waardoor het geschikt is voor zowel binnen- als buitengebruik. Bovendien is het bestand tegen hoge temperaturen, wat het veilig maakt bij brand. Het is ook krasbestendig en kan worden toegepast in diverse ontwerpstijlen, waardoor het een veelzijdige keuze is.

Waar wordt gehard glas vaak in interieurtoepassingen gebruikt?

Het wordt veelvuldig toegepast in verschillende interieurtoepassingen. Het kan dienen voor deuren, scheidingswanden, trapleuningen, douchewanden en keukenachterwanden. Het transparante karakter van gehard glas zorgt voor een gevoel van ruimte en biedt tegelijkertijd veiligheid.

Waar wordt gehard glas vaak in projecten gebruikt?

Het wordt frequent ingezet in diverse projecten, zowel commercieel als in de architectuur. Het wordt regelmatig gebruikt voor gevels, balustrades, winkelpuien en windschermen. De sterke en veilige eigenschappen maken het een veelgevraagde optie voor projecten waar veiligheid en stijl samenkomen.

Hoe kan Glaszetter Prof helpen met gehard glas?

Als specialist staat Glaszetter Prof bekend om vakmanschap en ervaring. We bieden op maat gemaakte oplossingen en zorgen voor een professionele installatie. Ons team van experts staat paraat om uw project tot leven te brengen.

Is gehard glas een combinatie van veiligheid en stijl?

Ja, het biedt de perfecte combinatie van veiligheid en stijl voor uw interieur of project. Met Glaszetter Prof kunt u vertrouwen op hoogwaardig gehard glas en professionele installatie, waardoor u zowel esthetische als functionele voordelen haalt uit deze duurzame glassoort.

Kan Glaszetter Prof oplossingen op maat bieden met gehard glas?

Bij Glaszetter Prof bieden we oplossingen op maat. Of het nu gaat om een interieurtoepassing of een project, we streven naar perfectie in veiligheid en stijl. Neem vandaag nog contact met ons op voor een op maat gemaakte oplossing die aan uw behoeften voldoet.

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

Call Now Button