• Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

Figuurglas

Figuurglas? Wij kunnen helpen! Onze professionele glaszetters staan voor je klaar.

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0 door 6.000+ consumenten

 • Gratis offerte aanvragen
 • Snel en professioneel
 • Ervaren glaszetters
 • Lokale service in Rotterdam
 • Transparante prijzen
 • Kwaliteitsglas op maat
 • Snelle reactie
 • Betrouwbare dienstverlening
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Gemakkelijk online aanvragen
glaszetter

De elegantie van figuurglas: stijlvol, privacybehoudend en veelzijdig in design

Ben je op zoek naar een manier om je huis een nieuwe uitstraling te geven? Wil je meer privacy behouden zonder concessies te doen aan stijl? Verken dan de schoonheid van figuurglas! Deze unieke glassoort biedt niet alleen een bijzondere esthetiek, maar heeft ook diverse praktische voordelen.

Belangrijke aspecten om te weten

 • Figuurglas kenmerkt zich door unieke patronen en reliëfs, waardoor het een speciale glassoort is
 • Het combineert privacy met een elegante uitstraling
 • Het is geschikt voor gebruik in ramen, deuren, scheidingswanden en meer
 • Er zijn talrijke ontwerpmogelijkheden om een unieke en opvallende look te creëren
 • Professionele installatie en eenvoudig onderhoud garanderen langdurig gebruik

Wat is figuurglas precies?

Figuurglas onderscheidt zich als een bijzondere glasvariant vanwege zijn unieke patronen en structuur. Het wordt vervaardigd door reliëf aan te brengen op het oppervlak van het glas, wat resulteert in diverse figuren en motieven. Deze patronen kunnen variëren van simpele geometrische vormen tot meer verfijnde ontwerpen. Dit sierlijke glas vindt vaak zijn toepassing als decoratief element in ramen, deuren en andere glazen oppervlakken.

Kenmerken Voordelen
 • Unieke patronen en structuren
 • Diverse ontwerpmogelijkheden
 • Decoratief en elegant
 • Privacybehoudend
 • Lichtinval behouden terwijl privacy gewaarborgd blijft
 • Talrijke designopties

De pluspunten van figuurglas

Het gebruik van een sierlijke glas brengt diverse voordelen met zich mee. Allereerst biedt het privacy in de ruimte waarin het wordt geplaatst. Door de patronen en reliëfs in het glas is het lastig om van buiten naar binnen te kijken, waardoor ongewenste blikken buiten worden gehouden.

Bovendien voegt dit soort sierende glas een elegante en stijlvolle toets toe aan elk interieur. Het kan fungeren als een decoratief element dat de hele ruimte transformeert.

Het is ook zeer veelzijdig qua design, waardoor het kan worden aangepast aan verschillende stijlen en voorkeuren. Of je nu een hedendaagse, klassieke of vintage uitstraling wenst, het biedt een overvloed aan mogelijkheden. Met zijn unieke patronen en reliëfs voegt figuurglas een vleugje persoonlijkheid en allure toe aan elke ruimte.

“Figuurglas biedt privacy, stijl en veelzijdigheid in design, waardoor het een ideale keuze is voor wie iets speciaals zoekt voor zijn interieur.”

Figuurglas in Rotterdam

Toepassingen van figuurglas

Figuurglas is een veelzijdig materiaal dat op diverse manieren en locaties wordt ingezet in zowel huizen als commerciële panden. Hier zijn enkele gangbare toepassingen:

Gebruik in ramen en deuren

Figuurglas vindt vaak zijn plaats in ramen en deuren vanwege de unieke combinatie van stijl en privacy die het biedt. De patronen en reliëfs op het glas voegen een decoratief element toe en belemmeren tegelijkertijd inkijk van buitenaf. Dit maakt figuurglas een favoriete keuze voor zowel huiseigenaren als bedrijven die een elegant uiterlijk willen behouden zonder concessies te doen aan privacy.

Scheidingswanden

Als scheidingswand biedt het een visuele afscheiding tussen ruimtes, terwijl het toch natuurlijk licht doorlaat, wat een gevoel van openheid en ruimte behoudt. Bovendien voegt figuurglas een vleugje elegantie en stijl toe aan het interieur.

Douchecabines

In douchecabines zorgt het voor privacy en een esthetisch aantrekkelijk ontwerp. Het voorkomt inkijk van buitenaf terwijl het voldoende natuurlijk licht binnenlaat. Daarnaast geeft figuurglas een luxueuze uitstraling aan de badkamer.

Vitrines en kastdeuren

Het wordt vaak gebruikt in vitrines en kastdeuren om de inhoud te benadrukken en een speciale uitstraling te geven. Het patroon en reliëf van het figuurglas dienen als een interessant en decoratief element, waardoor de vitrine of kast een echte eyecatcher wordt.

Met figuurglas kun je een unieke ambiance creëren in elke ruimte, of het nu gaat om een huis, kantoor, winkel of horecagelegenheid.

Toepassingen Kenmerken
Ramen en deuren Stijlvol uiterlijk met behoud van privacy
Scheidingswanden Creëert visuele scheiding met behoud van licht
Douchecabines Biedt privacy en een esthetisch ontwerp
Vitrines en kastdeuren Accentueert de inhoud en voegt luxe toe

Diversiteit in figuurglas ontwerp

Figuurglas biedt een breed scala aan opties als het gaat om ontwerp. Met talloze patronen en reliëfs om uit te kiezen, variërend van traditioneel tot eigentijds, kun je elke ruimte een unieke en persoonlijke uitstraling geven.

De selectie van het ontwerp hangt af van je eigen voorkeur en de gewenste atmosfeer van de ruimte. Of je nu op zoek bent naar een subtiel patroon voor een verfijnde uitstraling of een gedurfd design om een statement te maken, het biedt eindeloze opties om aan jouw behoeften te voldoen.

Een boeiende mogelijkheid is om figuurglas te combineren met andere glassoorten zoals gekleurd glas of glas-in-lood. Dit opent de deur naar nog meer creatieve mogelijkheden en stelt je in staat om een uniek en opvallend ontwerp te realiseren dat echt in het oog springt.

Met figuurglas kun je jouw creativiteit de vrije loop laten en een ontwerp maken dat zowel visueel aantrekkelijk als functioneel is. De opties zijn werkelijk grenzeloos!

Je kunt dus echt een unieke en persoonlijke toets toevoegen aan je interieur. Laat je verbeelding de vrije loop en creëer een ontwerp dat je huis echt doet stralen!

Vakbekwame montage van figuurglas

Het is cruciaal om het te laten monteren door een ervaren glaszetter. Een deskundige glaszetter kan het glas nauwkeurig plaatsen, zodat het optimaal functioneert en esthetisch aantrekkelijk oogt.

Met een vakkundige montage ben je verzekerd van de beste uitkomsten. Onze glaszetters hebben een ruime expertise en kennis opgebouwd in het plaatsen van figuurglas. Ze zorgen ervoor dat het glas perfect past en geen lekken of problemen veroorzaakt. Bovendien zijn ze volledig op de hoogte van alle veiligheidsvoorschriften die gelden bij het hanteren van glas, wat resulteert in een veilige en nauwkeurige installatie.

GlaszetterProf is jouw betrouwbare partner voor de montage van figuurglas en andere glasvarianten. Onze vaklieden staan bekend om hun ambachtelijkheid en klantgerichtheid. Ze luisteren aandachtig naar jouw wensen en voorzien je graag van advies over de mogelijkheden en ontwerpen die bij jouw interieur passen. Met onze vakkundige montage ben je verzekerd van topkwaliteit en een schitterend eindresultaat.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. We staan klaar om je te assisteren bij de vakkundige montage van figuurglas.

Onderhoud van figuurglas

Het behouden van de kwaliteit van het glas is moeiteloos en vergt slechts enkele simpele stappen om te waarborgen dat het glas in topconditie blijft. Start met het reinigen van het glasoppervlak met een mild schoonmaakmiddel. Een oplossing van water vermengd met een paar druppels afwasmiddel is hiervoor geschikt.

Maak gebruik van een zachte, niet-schurende doek om het glas zachtjes af te nemen. Hiermee worden onzuiverheden, vlekken en vingerafdrukken verwijderd zonder dat het glas beschadigd raakt. Vermijd krachtige reinigingsmiddelen en schurende materialen, omdat deze het glas kunnen beschadigen of dof maken.

Het is tevens van belang om het figuurglas regelmatig schoon te maken, bij voorkeur minimaal eens per maand. Zo blijft het glas zijn glans behouden en behoudt jouw interieur altijd een frisse en elegante uitstraling.

FAQ

Wat houdt figuurglas in?

Figuurglas is een bijzondere variant van glas, gekenmerkt door zijn unieke patronen en structuur. Het wordt vervaardigd door reliëf aan te brengen op het oppervlak, wat resulteert in diverse figuren en motieven.

Wat zijn de pluspunten van figuurglas?

Figuurglas brengt verschillende voordelen met zich mee. Het waarborgt privacy, voegt een elegante en stijlvolle touch toe aan elke ruimte, en biedt veelzijdigheid in ontwerp.

Waar wordt figuurglas toegepast?

Figuurglas vindt zijn toepassing in ramen, deuren, scheidingswanden, douchecabines en meubelstukken zoals vitrines en kastdeuren.

Wat zijn de designmogelijkheden van figuurglas?

Figuurglas biedt diverse opties op het gebied van ontwerp. Er zijn talloze patronen en reliëfs beschikbaar, variërend van klassiek tot modern.

Is professionele installatie van figuurglas vereist?

Ja, het is cruciaal om figuurglas te laten installeren door een ervaren glaszetter om te garanderen dat het optimaal functioneert en er esthetisch aantrekkelijk uitziet.

Hoe dient figuurglas te worden onderhouden?

Het kan gereinigd worden met een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek. Het is raadzaam om agressieve reinigingsmiddelen en schurende materialen te vermijden.

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

Call Now Button