• Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

Enkel glas

Enkel glas? Wij kunnen helpen! Onze professionele glaszetters staan voor je klaar.

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0 door 6.000+ consumenten

 • Gratis offerte aanvragen
 • Snel en professioneel
 • Ervaren glaszetters
 • Lokale service in Rotterdam
 • Transparante prijzen
 • Kwaliteitsglas op maat
 • Snelle reactie
 • Betrouwbare dienstverlening
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Gemakkelijk online aanvragen
glaszetter

Enkel glas plaatsen? Wat als enkel glas niet alleen betaalbaar is, maar ook helpt om uw energieverbruik te verminderen en het comfort in uw huis te verbeteren?

Velen denken dat enkel glas alleen geschikt is voor ruimtes waar isolatie minder belangrijk is, zoals garages of opslagruimtes. Maar in werkelijkheid zijn er talloze toepassingen voor enkelvoudig glas in uw hele woning. Of u nu grote ramen wilt voor veel natuurlijk licht of een budgetvriendelijke oplossing zoekt voor uw deuren, enkel glas kan een uitstekende keuze zijn.

Maar wat zijn precies de voordelen van enkel glas? En welke oplossingen bieden wij om het gebruik van enkel glas in uw woning te optimaliseren? In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden en u laten kennismaken met de mogelijkheden van enkel glas.

Belangrijke aandachtspunten om te herinneren:

 • Enkel glas kan bijdragen aan energiebesparing en het verbeteren van de comfortniveaus in uw huis.
 • Hoewel enkel glas geen isolerende eigenschappen heeft, zorgt het voor overvloedig natuurlijk daglicht.
 • Enkel glas kan kosteneffectief zijn in vergelijking met andere soorten glas.
 • Hoewel enkel glas niet geschikt is voor alle kamers in uw huis, kan het perfect zijn voor specifieke gebruiken.
 • Glaszetter Prof biedt deskundige installatie en op maat gemaakt advies voor het gebruik van enkel glas.

Wat betekent enkel glas?

In deze sectie zullen we verklaren wat enkel glas precies inhoudt. Enkel glas, ook bekend als simpel glas, is een soort glas bestaande uit één enkele laag zonder isolerende eigenschappen. Het is een traditionele en eenvoudige vorm van glas die al geruime tijd wordt gebruikt in huizen en gebouwen.

Enkel glas staat bekend om zijn doorzichtigheid en is ideaal voor het creëren van een open en heldere ambiance in een kamer. Desondanks biedt het slechts beperkte isolatie, wat betekent dat het minder effectief is in het vasthouden van warmte vergeleken met andere glastypes zoals dubbel glas.

Ondanks dat het niet uitblinkt in isolatie, heeft het wel andere voordelen. Zo is het bijvoorbeeld voordeliger dan geïsoleerd glas en kan het eenvoudig worden vervangen of gerepareerd. Bovendien kan het ook zorgen voor adequate geluidsisolatie, waardoor geluidsoverlast van buitenaf wordt verminderd.

Het wordt typisch toegepast in ruimtes waar isolatie minder van belang is, zoals interne deuren, scheidingswanden en vitrines. Het wordt ook vaak gebruikt in historische of monumentale gebouwen, waar het behoud van het originele glaswerk van groot belang is.

Voors en tegens van enkel glas

Pluspunt Nadeel
Doorzichtige en lichte uitstraling Beperkte isolerende eigenschappen
Betaalbaar Meer warmteverlies en hogere stookkosten
Gemakkelijk te vervangen of repareren Minder effectief in het verminderen van geluidsoverlast

Hoewel enkel glas zijn tekortkomingen heeft op het gebied van isolatie, kan het toch een goede keuze zijn in specifieke scenario’s. Bijvoorbeeld, als u een ruimte heeft waar isolatie niet cruciaal is en u waarde hecht aan de openheid en natuurlijke lichtinval, dan kan het een passende optie zijn.

In het volgende gedeelte zullen we verder ingaan op de voordelen van enkel glas en waarom het een overweging waard is voor bepaalde toepassingen.

Voordelen van enkel glas

In dit gedeelte verkennen we de pluspunten van enkel glas. Enkel glas biedt diverse voordelen die de leefomgeving kunnen verrijken. Laten we eens kijken naar de belangrijkste voordelen:

 • Natuurlijke lichtinval: Enkel glas staat bekend om zijn uitstekende lichtdoorlatendheid. Het laat overvloedig natuurlijk licht binnenstromen, wat resulteert in een helder en levendig interieur. Of het nu in de woonkamer, keuken of slaapkamer is, enkel glas creëert een aangename en lichtrijke ambiance.
 • Lagere kosten: Enkel glas kan een budgetvriendelijke keuze zijn voor de aanschaf en installatie van glaswerk in uw woning. In vergelijking met andere glastypes is enkel glas doorgaans voordeliger. Dit kan helpen om uw uitgaven voor glaswerk te beperken, vooral als u een beperkt budget heeft.

Dankzij deze voordelen kunt u genieten van natuurlijk licht en tegelijkertijd kosten besparen. Het is echter van belang op te merken dat enkel glas niet dezelfde isolerende eigenschappen heeft als andere glastypes. Hierdoor kan warmteverlies optreden en kan enkel glas minder efficiënt zijn in het verminderen van geluidsoverlast. Indien isolatie en geluidsdemping prioriteit hebben in uw woning, kunnen andere glastypes, zoals dubbel glas, geschiktere opties zijn.
Enkel glas in Rotterdam
Met enkel glas kunt u genieten van een heldere en ruimtelijke omgeving. Neem contact met ons op voor verdere informatie over enkel glas en hoe het de esthetiek en functionaliteit van uw woning kan verrijken.

Tegens van enkel glas

In dit deel behandelen we de negatieve aspecten van enkel glas. Hoewel het enkele voordelen heeft, zijn er ook enkele zaken waarmee u rekening moet houden voordat u besluit enkel glas te installeren in uw huis.

Beperkte isolatievermogen

Een van de belangrijkste nadelen van enkel glas is de beperkte isolerende capaciteit ervan. Het heeft geen speciale isolerende kenmerken en presteert minder goed dan dubbel glas of hoogrendementsglas. Dit kan leiden tot warmteverlies in uw huis, wat resulteert in hogere stookkosten. Tijdens de winter kan de doorgang van koude lucht door enkel glas uw huis onaangenaam koud maken.

Geluidshinder

Een ander nadeel van enkel glas is dat het minder effectief is in het verminderen van geluidshinder. Het biedt minder geluidsisolatie dan andere glastypes. Dit betekent dat geluiden van buiten, zoals verkeer of geluiden van de buren, duidelijker hoorbaar kunnen zijn in uw huis. Dit kan het comfort verminderen en uw rust verstoren.

Hoewel het enkele nadelen heeft, zijn er manieren om deze te verminderen. Bijvoorbeeld, door het toevoegen van extra isolerende glasfolie op enkel glas kan de isolatiewaarde worden verbeterd en warmteverlies worden verminderd. Het is belangrijk om deze opties te overwegen en de juiste beslissing te nemen op basis van uw specifieke situatie en behoeften.

Nadelen van enkel glas Beschrijving
Beperkte isolerende werking Het isoleert minder goed dan dubbel glas of hoogrendementsglas, wat kan leiden tot warmteverlies en hogere stookkosten.
Geluidsoverlast Het biedt minder geluidsisolatie, waardoor geluiden van buiten beter hoorbaar kunnen zijn in uw woning.

Toepassingen van enkelvoudig glas

Enkelvoudig glas wordt op verschillende manieren gebruikt in woningen. Het vindt vaak zijn plaats in raampartijen en deuren waar isolatie minder kritisch is. Hier zijn enkele gebruikelijke toepassingen van enkelvoudig glas:

 1. Ramen: Enkel glas wordt geïnstalleerd in raamkozijnen van ruimtes zoals bergingen, garages en ventilatieopeningen. In deze zones is isolatie vaak niet essentieel, en enkelvoudig glas kan een kostenefficiënte keuze zijn.
 2. Deuren: Het wordt ook gebruikt in deuren, zoals binnendeuren, glazen deuren naar patio’s of serres, of deuren naar niet-geïsoleerde gebieden. Het biedt een transparante, open uitstraling en laat natuurlijk licht binnen.

Het is echter van belang te benadrukken dat enkelvoudig glas mogelijk niet geschikt is voor alle ruimtes in uw huis. In ruimtes waar isolatie en energiezuinigheid cruciaal zijn, zijn andere glassoorten met betere isolerende kenmerken wellicht meer geschikt.

Voorbeelden van toepassingen van enkel glas:

Ruimte Enkel glas
Berging X
Garage X
Ventilatieopeningen X
Serre deuren X

Enkel glas Rotterdam

Onze aanpak met enkelvoudig glas

In deze rubriek willen we graag onze strategieën met enkel glas delen. Bij Glaszetter Pro bent u verzekerd van professionele installatie en op maat advies voor het gebruik van enkel glas in uw huis. We bieden verschillende opties om het meeste uit enkel glas te halen en zo de isolatie en energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren.

Toepassing van extra isolerende glasfolie

Een van de benaderingen die we aanbieden om enkel glas te verbeteren, is het gebruik van extra isolerende glasfolie. Deze folie kan worden aangebracht op bestaand enkel glas en voegt een extra isolatielaag toe. Dit helpt bij het verminderen van warmteverlies en verbetert de energie-efficiëntie van uw ramen. Het is een kosteneffectieve manier om het comfort in uw huis te verhogen.

Vervanging van enkel glas door dubbel glas

Een alternatieve aanpak is het vervangen van enkel glas door dubbel glas. Dubbel glas bestaat uit twee glaslagen met een isolerende tussenlaag, wat resulteert in betere thermische en akoestische isolatie. Door enkel glas te vervangen door dubbel glas kunt u aanzienlijk besparen op energiekosten en het comfortniveau in uw huis verhogen.

Optimalisatie van Raamkozijnen

Naast het upgraden van het glas zelf, kunnen we ook uw raamkozijnen optimaliseren voor verbeterde isolatie. Versleten, verouderde of beschadigde kozijnen kunnen leiden tot warmteverlies en tocht. Onze specialisten kunnen uw kozijnen inspecteren en indien nodig repareren of vervangen, waardoor de isolerende eigenschappen van uw ramen worden verbeterd.

Voordelen Nadelen
 • Kosteneffectieve opties
 • Kan hogere initiële investering vergen
 • Mogelijk vereist het vervangen of aanpassen van bestaand glas

FAQ

Wat houdt enkel glas in?

Enkel glas, ook wel bekend als gewoon glas, is een type glas bestaande uit één enkele laag zonder isolerende eigenschappen. Het biedt geen thermische isolatie en heeft beperkte geluidsisolerende kenmerken.

Wat zijn de pluspunten van enkel glas?

Enkel glas laat veel natuurlijk licht toe in een ruimte, wat bijdraagt aan een prettige en heldere atmosfeer in uw woning. Daarnaast kan het de kosten van aanschaf en installatie van glas in uw woning verlagen ten opzichte van andere glassoorten.

Wat zijn de minpunten van enkel glas?

Een belangrijk nadeel van enkel glas is de beperkte isolerende werking, waardoor warmteverlies en hoge stookkosten kunnen optreden. Ook kan het minder effectief zijn in het verminderen van geluidsoverlast in vergelijking met dubbel glas of HR++ glas.

Waar wordt enkel glas doorgaans gebruikt?

Enkel glas wordt vaak toegepast in ruimtes waar isolatie minder kritisch is, zoals bergingen, garages en ventilatieopeningen. Ook wordt het gebruikt in historische gebouwen om het originele karakter te behouden.

Is enkel glas geschikt voor alle kamers in mijn huis?

Enkel glas is mogelijk niet geschikt voor alle kamers in uw huis, vooral niet voor ruimtes waar isolatie gewenst is, zoals slaapkamers en woonkamers. In deze ruimtes kan dubbel glas of HR++ glas een betere keuze zijn.

Wat zijn jullie oplossingen met enkel glas?

Glaszetter Prof biedt professionele installatie en op maat gemaakt advies voor het gebruik van enkel glas in uw woning. We kunnen u helpen het gebruik van enkel glas te optimaliseren door bijvoorbeeld het toevoegen van extra isolerend glasfolie of andere isolerende maatregelen.

Hoe kan enkel glas energie besparen en comfort verbeteren?

Ondanks dat enkel glas niet zo goed isoleert als dubbel glas of HR++ glas, kan het toch bijdragen aan energiebesparing en het verbeteren van het comfort in uw woning. Het laat natuurlijk licht binnen, waardoor u minder afhankelijk bent van kunstmatige verlichting, en kan zorgen voor een aangenamere sfeer.

Hoe kan ik meer informatie krijgen over enkel glas?

Neem contact met ons op voor meer informatie over enkel glas. Onze experts bij Glaszetter Prof staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van professioneel advies op maat voor uw specifieke situatie.

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

Call Now Button