• Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

Dubbel glas

Dubbel glas? Wij kunnen helpen! Onze professionele glaszetters staan voor je klaar.

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0 door 6.000+ consumenten

 • Gratis offerte aanvragen
 • Snel en professioneel
 • Ervaren glaszetters
 • Lokale service in Rotterdam
 • Transparante prijzen
 • Kwaliteitsglas op maat
 • Snelle reactie
 • Betrouwbare dienstverlening
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Gemakkelijk online aanvragen
glaszetter

Hebt u ooit stilgestaan bij de pluspunten van dubbel glas? Het kan een wereld van verschil maken in uw huis. Dubbel glas, ook wel bekend als isolatieglas, biedt niet alleen meer comfort, maar leidt ook tot aanzienlijke energiebesparingen. Hoe? Dat lichten we graag toe als Glaszetter Prof, uw vertrouwde expert in alles wat met glas te maken heeft. Blijf lezen om te ontdekken hoe het uw huis comfortabeler kan maken en de kosten voor energieverbruik kan doen dalen.

Belangrijke aandachtspunten om te herinneren:

 • Het biedt verbeterde warmte-isolatie en geluidsisolatie voor uw huis.
 • Het resulteert in aanzienlijke energiebesparingen door lagere verwarmingskosten.
 • Het kan de waarde van uw huis verhogen en de milieuvriendelijkheid bevorderen.
 • Het wordt toegepast in vensters, deuren, serres, en kantoorruimtes.
 • Er bestaan verschillende varianten dubbel glas, zoals hoogrendementsglas (HR++) en veiligheidsglas.

Als Glaszetter Prof zijn we gespecialiseerd in dubbel glas plaatsen. Onze ervaren glaszetters garanderen een deskundige plaatsing, zodat u optimaal kunt genieten van de voordelen van dubbel glas. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een gratis prijsopgave.

Wat betekent dubbel glas eigenlijk?

Dubbel glas, ook wel bekend als geïsoleerd glas, is een type glas bestaande uit twee glaslagen met een tussenliggende lucht- of gasgevulde ruimte. Deze tussenruimte speelt een cruciale rol bij het verbeteren van de isolatie en geluidsdemping in een woning.

Geïsoleerd glas bestaat uit twee glaslagen die stevig aan elkaar zijn bevestigd door middel van een afstandhouder. Deze afstandhouder creëert een hermetisch afgesloten ruimte tussen de twee glaslagen. Soms kan deze ruimte gevuld zijn met gas, zoals argon, voor een nog betere isolatie.

De tussenruimte tussen de glaslagen fungeert als een isolerende buffer. Het voorkomt dat warmte van binnen naar buiten lekt tijdens koude wintermaanden en dat warmte van buiten naar binnen stroomt tijdens warme zomermaanden. Hierdoor wordt de warmte-isolatie aanzienlijk verbeterd, waardoor een comfortabele binnentemperatuur behouden blijft zonder overmatig gebruik van verwarming of airconditioning.

Bovendien heeft de tussenruimte tussen de glaslagen ook een geluidsisolerend effect. Geluidsgolven worden verminderd wanneer ze de barrière van de tussenruimte passeren, waardoor ongewenst geluid van buiten wordt gedempt. Dit draagt bij aan een rustige en vredige leefomgeving.

Met geïsoleerd glas kunt u dus niet alleen profiteren van betere thermische isolatie, maar ook van een afname van geluidsoverlast. Dit maakt het een ideale keuze voor woningen, kantoren, en andere gebouwen waar comfort, energiebesparing, en geluidscomfort van belang zijn.

Wat zijn de pluspunten van dubbel glas?

 • Verhoogde warmte-isolatie, wat leidt tot energie-efficiëntie
 • Verbeterde geluidsdemping, waardoor geluidshinder wordt verminderd
 • Verhoogd comfort thuis of op kantoor

Voordelen van dubbel glas

Het biedt diverse voordelen voor uw woning. Een belangrijk pluspunt is de verbeterde warmte-isolatie. Dankzij dubbel glas hoeft u minder te verwarmen om uw huis comfortabel te houden, wat resulteert in lagere uitgaven voor energie. De goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft terwijl de kou buiten wordt gehouden. Dit resulteert in een aangename temperatuur en een meer comfortabele leefomgeving.

Een ander voordeel van dubbel glas is de verbeterde geluidsdemping. De isolerende werking van de twee glaslagen en de lucht- of gasgevulde ruimte daartussenin dempt geluiden van buiten. Hierdoor wordt geluidsoverlast, zoals verkeerslawaai of lawaai van de buren, verminderd. U kunt dus in alle rust van uw huis genieten en genieten van een goede nachtrust.

Bovendien draagt het bij aan energiebesparing. Door de verbeterde isolatie en lagere warmteverliezen hoeft u minder te stoken, wat resulteert in een lager energieverbruik en lagere energiekosten. Dit is niet alleen gunstig voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. U vermindert uw CO2-uitstoot en draagt zo bij aan een duurzamere toekomst.

Vergelijkingstabel: Enkel glas vs. Dubbel glas

Enkel glas Dubbelglas
Thermische isolatie Minder effectief Uitstekende isolatie
Geluidsisolatie Beperkt Goede geluidsdemping
Energiebesparing Hoog energieverbruik Lager energieverbruik, kostenbesparing

Uit de bovenstaande vergelijkingstabel blijkt duidelijk dat het superieure prestaties levert op het gebied van thermische isolatie, geluidsisolatie en energiebesparing in vergelijking met enkel glas. Maak de overstap naar dubbel glas en geniet van een comfortabeler en energiezuiniger huis.
Dubbel glas in Rotterdam

Energiebesparing met dubbelglas

Een van de grootste pluspunten van dubbelglas is de energiebesparing die het oplevert. Door de verbeterde isolatie hoeft u minder te verwarmen, wat resulteert in lagere verwarmingskosten. Het is een milieuvriendelijke oplossing die niet alleen gunstig is voor uw portemonnee, maar ook voor onze planeet.

Het zorgt ervoor dat de warmte beter binnen uw huis blijft, waardoor u minder afhankelijk bent van de verwarming. Dit leidt tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening, vooral tijdens de koude wintermaanden. Bovendien draagt het bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot, wat gunstig is voor het milieu.

Naast de besparing op verwarmingskosten kan het plaatsen van dubbel glas ook resulteren in een beter energielabel voor uw huis. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning is en wordt steeds belangrijker bij de verkoop of verhuur ervan. Met dubbelglas kunt u het energielabel van uw woning verbeteren, wat de waarde ervan verhoogt en de duurzaamheid bevordert.

Door te kiezen voor dubbel glas investeert u niet alleen in uw eigen comfort en kostenbesparing, maar ook in een duurzamere toekomst. Het is een slimme en verantwoorde keuze voor zowel uw portemonnee als het milieu.

Milieuvriendelijk en kostenbesparend

Dubbelglas biedt verschillende voordelen op het gebied van energiebesparing:

 • Lagere verwarmingskosten, waardoor u geld bespaart op uw energierekening.
 • Een beter energielabel voor uw woning, wat de waarde ervan verhoogt.
 • Een verminderde CO2-uitstoot, waardoor u bijdraagt aan een duurzamere samenleving.

Met het installeren van dubbel glas investeert u niet alleen in een comfortabelere leefomgeving, maar ook in een betere toekomst voor uzelf en de generaties na u.

Toepassingen van dubbelglas

Dubbel glas vindt diverse toepassingen in zowel residentiële als commerciële gebouwen. Het staat bekend om zijn uitstekende isolerende eigenschappen en wordt daarom veelvuldig gebruikt in vensters, deuren, veranda’s en zakelijke ruimtes. Door het gebruik van dubbelglas kan een optimale isolatie worden bereikt, wat resulteert in comfortabelere en energiezuinigere omgevingen.
In vensters en deuren is dubbel glas van essentieel belang om warmteverlies te minimaliseren. Het houdt de warmte binnen en de kou buiten, waardoor een aangename temperatuur in huis of op kantoor wordt behouden. Bovendien draagt het bij aan het verminderen van geluidsoverlast van buitenaf, waardoor een rustige en vredige omgeving ontstaat.

In veranda’s wordt het vaak gebruikt om de temperatuur te stabiliseren en een comfortabele omgeving te creëren voor zowel planten als mensen. Het zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en voorkomt overmatig warmteverlies, wat gunstig is voor de groei van planten en voor het creëren van een ontspannende ruimte.

Ook in zakelijke ruimtes is dubbelglas van groot belang. Het zorgt voor optimale isolatie, wat resulteert in lagere energiekosten. Bovendien draagt het bij aan een prettige werkomgeving door geluidsoverlast van buiten te verminderen. Dit bevordert de productiviteit en het welzijn van medewerkers.
Dubbel glas Rotterdam

Voordelen van dubbel glas in diverse toepassingen:

Toepassing Voordelen
Ramen en deuren
 • Verbeterde thermische isolatie
 • Vermindering van externe geluidshinder
Serres
 • Optimale temperatuurregeling
 • Behoud van warmte
Kantoren
 • Verlaging van energiekosten
 • Minimalisatie van geluidsoverlast

Verschillende varianten van dubbelglas

Er bestaan diverse varianten dubbel glas om aan uw individuele eisen te voldoen. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende mogelijkheden:

HR++ glas

HR++ glas is een veelgekozen optie vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Het bestaat uit twee glasplaten met een speciale coating en een gasgevulde spouw ertussen. Deze samenstelling garandeert een optimale warmte-isolatie en voorkomt energieverlies.

HR+++ glas

Voor wie nog betere isolatie wenst, is HR+++ glas een fantastische keuze. Dit type glas omvat een extra glasplaat en een bredere spouw, waardoor het een hogere isolatiewaarde heeft dan HR++ glas. Hierdoor kunt u nog meer energie besparen en genieten van een aangenamer binnenklimaat.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas is ontwikkeld om extra bescherming te bieden. Het is sterker en duurzamer dan standaard dubbelglas en biedt meer weerstand tegen breuk. Dit type glas kan bijvoorbeeld worden toegepast voor ramen op plaatsen waar veiligheid van essentieel belang is, zoals deuren of serres.

Figuurglas

Voor wie zijn ramen een unieke uitstraling wil geven, is figuurglas een interessante optie. Figuurglas heeft een reliëfpatroon of ontwerp op het oppervlak, waardoor het niet alleen functioneel is maar ook esthetische waarde toevoegt aan uw interieur. Het is verkrijgbaar in diverse patronen en stijlen, zodat u de perfecte keuze kunt maken die aansluit bij uw persoonlijke voorkeur.

Ongeacht uw voorkeur staat Glaszetter Prof voor u klaar om u te adviseren bij het selecteren en installeren van het juiste dubbel glas voor uw woning of kantoor. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Nadelen van dubbel glas

Hoewel het tal van voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen waar rekening mee moet worden gehouden. Het is belangrijk om zowel de voordelen als de nadelen van dubbelglas te bespreken. Hieronder behandelen we twee belangrijke nadelen: de kosten en het gewicht. We bekijken ook hoe het gewicht de plaatsingsmogelijkheden kan beïnvloeden.

Kostenaspect van dubbelglas

De kosten van dubbel glas kunnen hoger uitvallen dan die van enkel glas. Dit komt doordat het bestaat uit meerdere glaslagen en een gasgevulde spouw, wat extra materialen en arbeid vereist tijdens de productie. Hoewel de initiële kosten van dubbelglas hoger kunnen zijn, is het van belang om naar de langetermijnvoordelen te kijken, zoals energiebesparing en wooncomfort.

Gewicht en plaatsingsmogelijkheden

Dubbel glas is aanzienlijk zwaarder dan enkel glas van vergelijkbare grootte. Het extra gewicht kan van invloed zijn op de plaatsingsmogelijkheden, vooral bij oudere woningen met mogelijk fragiele kozijnen. Het is essentieel om de draagkracht van de kozijnen te controleren alvorens het te installeren. Soms zijn verstevigingen nodig of moeten speciale kozijnen worden gebruikt om het extra gewicht van het dubbelglas te kunnen dragen.

Hoewel er enkele nadelen zijn, wegen de voordelen van dubbel glas vaak zwaarder. De kosten kunnen in veel gevallen worden gecompenseerd door de energiebesparing op de lange termijn. Bovendien biedt het superieure geluidsisolatie en draagt het bij aan een comfortabelere woonomgeving.

Vergelijking tussen enkel glas en dubbelglas
Enkel glas Dubbelglas
Isolatiewaarde Minder goed Veel beter
Kosten Lager Hoger
Geluidsisolatie Minder goed Veel beter
Gewicht Lichter Zwaarder

Glaszetter Prof – Uw deskundige partner voor dubbel glas

Bent u op zoek naar bekwame vakmensen voor een vakkundige plaatsing van dubbel glas? Dan hoeft u niet verder te zoeken dan Glaszetter Prof. Wij zijn gespecialiseerd in het installeren van dubbelglas en zorgen ervoor dat u volop kunt profiteren van de vele voordelen ervan.

Met onze uitgebreide ervaring weten onze glaszetters precies hoe ze het op een professionele wijze moeten installeren. We garanderen een perfecte pasvorm en optimale isolatie, zodat u kunt genieten van een comfortabele en energiezuinige leefomgeving.

Als u kiest voor Glaszetter Prof, kunt u vertrouwen op vakmanschap en uitmuntende kwaliteit. We gebruiken hoogwaardig dubbelglas en zorgen voor een zorgvuldige plaatsing. Onze glaszetters werken nauwkeurig en zorgen voor een nette afwerking. U kunt rekenen op onze expertise en betrouwbare dienstverlening.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van professioneel advies. Glaszetter Prof is uw vertrouwde partner voor een deskundige installatie van dubbel glas.

FAQ

Wat zijn de pluspunten van dubbelglas?

Dubbel glas heeft verschillende voordelen, zoals verbeterde warmte-isolatie waardoor uw stookkosten kunnen dalen. Bovendien draagt het bij aan een betere geluidsisolatie, wat zorgt voor meer comfort in uw huis.

Wat houdt dubbel glas precies in?

Dubbel glas, ook wel bekend als isolatieglas, bestaat uit twee glasplaten met daartussen een lucht- of gasgevulde tussenruimte. Deze tussenruimte zorgt voor extra isolatie en verbetert de geluidswering.

Hoe leidt dubbel glas tot energiebesparing?

Dankzij de verbeterde isolatie van dubbelglas hoeft u minder te stoken, wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien kan dubbel glas bijdragen aan een beter energielabel voor uw woning, wat de waarde verhoogt en de duurzaamheid bevordert.

Waar wordt dubbel glas gebruikt?

Dubbel glas wordt toegepast in ramen en deuren, maar ook in serres en kantoren om een goede isolatie te garanderen.

Welke varianten van dubbel glas bestaan er?

Er zijn diverse soorten dubbel glas beschikbaar, zoals HR++ glas met een goede isolatiewaarde, HR+++ glas met een nog hogere isolatiewaarde, veiligheidsglas dat extra bescherming biedt en figuurglas dat een patroon of ontwerp aan uw ramen toevoegt.

Wat zijn de nadelen van dubbel glas?

Hoewel dubbel glas tal van voordelen heeft, kunnen de kosten hoger uitvallen dan bij enkel glas. Daarnaast is dubbelglas zwaarder, wat invloed kan hebben op de mogelijkheden voor installatie.

Hoe kan Glaszetter Prof mij van dienst zijn?

Glaszetter Prof is gespecialiseerd in glas plaatsen. Onze ervaren glaszetters verzorgen een professionele installatie, zodat u optimaal kunt profiteren van de voordelen van dubbel glas. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

Call Now Button