• Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

Draadglas

Draadglas? Wij kunnen helpen! Onze professionele glaszetters staan voor je klaar.

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0 door 6.000+ consumenten

 • Gratis offerte aanvragen
 • Snel en professioneel
 • Ervaren glaszetters
 • Lokale service in Rotterdam
 • Transparante prijzen
 • Kwaliteitsglas op maat
 • Snelle reactie
 • Betrouwbare dienstverlening
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Gemakkelijk online aanvragen
glaszetter

Wil je een stevige soort glas plaatsen, maar weet je nog niet welke? Ben je bekend met draadglas? Hoewel het niet direct in je opkomt bij het denken aan glas, biedt het een interessante mix van veiligheid en esthetiek. In dit artikel duiken we dieper in op de veelzijdigheid van draadglas en verkennen we waarom het een uitstekende keuze is voor zowel thuis als op kantoor. Ben je nieuwsgierig naar deze stevige en elegante glassoort?

Of je nu op zoek bent naar een veilige oplossing voor je deuren en ramen, of een verfijnd en functioneel design wilt voor je scheidingswanden, het kan aan al je eisen voldoen. Maar wat maakt het zo uniek? En waarom zou je het overwegen voor je huis of kantoor? Laten we de antwoorden verkennen!

Belangrijke Aspecten

 • Het biedt een perfecte combinatie van veiligheid en esthetiek.
 • Door zijn versterkte structuur blijft dit glas bij impact intact en voorkomt het ernstige verwondingen.
 • Het is uiterst veelzijdig en kan in diverse scenario’s worden gebruikt.
 • Het biedt zowel bescherming tegen inbraak als geluidsisolatie.
 • Glaszetter Prof heeft deskundigen voor een veilige installatie van draadglas.

Wat is Draadglas?

Draadglas, oftewel gaasglas, is een specifiek type glas dat versterkt wordt met ingebedde draden. Deze draden worden tijdens het productieproces in het glas verwerkt, waardoor het glas een extra solide structuur verkrijgt. Hierdoor behoudt gaasglas zijn integriteit bij impact en voorkomt het dat het in scherpe stukken uiteenvalt. Dit maakt het een veilige keuze in diverse situaties.

Vaak wordt gaasglas gebruikt op plaatsen waar veiligheid van groot belang is. De draden in het glas zorgen ervoor dat het bij breuk niet uit elkaar valt en geen scherpe randen vormt. Dit vermindert het risico op letsel omdat de draden de glasfragmenten bij elkaar houden. Daarom wordt het vaak toegepast in deuren, ramen en andere glazen constructies.

“Draadglas biedt een veilige oplossing door zijn versterkte structuur. Het behoudt zijn integriteit bij impact en voorkomt ernstige verwondingen.”

Een ander voordeel van draadglas is zijn veelzijdigheid. Naast de veiligheidsvoordelen heeft het ook een decoratieve functie. Het kan gebruikt worden om een uniek karakter te geven aan verschillende interieur- en exterieurelementen, zoals scheidingswanden, balustrades, meubels en decoratieve deuren.

De Voordelen van Draadglas

Draadglas biedt een scala aan voordelen die het een uitmuntende optie maken voor verschillende toepassingen. Een cruciaal voordeel is de veiligheid die het biedt. Bij breuk valt het namelijk niet uiteen in scherpe splinters, wat het risico op ernstig letsel verkleint. Het glas behoudt zijn structuur en blijft intact, waardoor het de ruimte veilig afsluit zonder gevaarlijke glassplinters achter te laten.

Een ander pluspunt van draadglas is de inbraakwerendheid. Het versterkte glas is aanzienlijk moeilijker te breken dan normaal glas, waardoor het een extra beveiligingslaag toevoegt aan je huis of kantoor. Het weerstaat inbraakpogingen, waardoor je een veiligere omgeving creëert en potentiële diefstal of ongewenste toegang voorkomt.

Daarnaast bezit draadglas geluidsisolerende eigenschappen, waardoor het perfect is voor omgevingen waar rust en privacy gewenst zijn. Het glas dempt geluiden van buitenaf, waardoor je kunt genieten van een vredige en stille ambiance. Dit maakt het ideaal voor bijvoorbeeld vergaderzalen, slaapkamers of andere ruimtes waar je ongestoord wilt kunnen werken of ontspannen.

“Draadglas biedt niet alleen veiligheid, maar ook inbraakwerendheid en geluidsisolatie. Het is een veelzijdige glassoort die geschikt is voor verschillende situaties.”

Met al deze voordelen is het een multifunctioneel glastype dat zowel praktische als esthetische voordelen met zich meebrengt. Het combineert veiligheid, inbraakwerendheid en geluidsisolatie met een elegante uitstraling. Of je nu draadglas wilt installeren in je woning, kantoor of een andere ruimte, het is een verstandige keuze die bijdraagt aan een veilige en aangename omgeving.

Toepassingen van draadglas:

Thuis Kantoor Openbare gebouwen
Entree deuren Kantoorruimten Scholen
Raamconstructies Vergaderruimten Ziekenhuizen
Scheidingswanden Receptiebalies Musea
Decoratieve elementen Wachtruimtes Bibliotheken

Voordelen draadglas Rotterdam

Toepassingen van draadglas

Het wordt op verschillende plaatsen gebruikt vanwege zijn veelzijdigheid en functionaliteit. Het biedt niet alleen veiligheid, maar kan ook een decoratief accent toevoegen. Hier zijn enkele veelvoorkomende toepassingen van draadglas:

 1. Deuren

  Draadglas wordt vaak ingezet in deuren vanwege de veiligheid die het biedt. Het glas houdt de deur stevig bij impact en geeft tegelijkertijd een eigentijdse uitstraling aan de entree.

 2. Ramen

  Ook in ramen wordt het vaak gebruikt. Het versterkte glas zorgt voor extra veiligheid en voorkomt versplintering bij breuk. Bovendien kan draadglas helpen bij geluidsisolatie en het verminderen van uv-straling.

 3. Scheidingswanden

  Draadglas is een populaire keuze voor scheidingswanden in kantoren, restaurants en openbare ruimtes. Het creëert een open gevoel en biedt tegelijkertijd privacy en veiligheid.

 4. Openbare gebouwen

  In openbare gebouwen zoals scholen en ziekenhuizen wordt het veel gebruikt vanwege de veiligheidseisen. Het voorkomt verwondingen doordat het glas niet in scherpe stukken uiteenvalt bij breuk.

 5. Decoratie

  Naast functionele toepassingen wordt draadglas ook gebruikt als decoratief element. Het kan worden verwerkt in interieurelementen zoals tafelbladen, kastdeuren en douchewanden, waardoor een unieke uitstraling ontstaat.

Met zijn veelzijdigheid en brede toepassingsmogelijkheden is het een gewaardeerd materiaal in zowel commerciële als residentiële omgevingen. Het combineert veiligheid met esthetiek, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke ruimte.

Draadglas bij GlaszetterProf

Glas vervangen? Bij Glaszetter Prof zijn we experts in het plaatsen en vernieuwen van draadglas. Met onze deskundigheid verzekeren we een professionele en veilige installatie, waarbij we nauwlettend letten op jouw specifieke behoeften en vereisten. We kunnen het leveren in diverse diktes en afwerkingen, zodat het perfect past bij jouw interieur of exterieur.
Draadglas in Rotterdam
Als je op zoek bent naar draadglas voor zowel thuis als op kantoor, dan ben je bij Glaszetter Prof Rotterdam aan het juiste adres. Onze ervaren glaszetters zorgen voor een professionele plaatsing van draadglas, waarbij we oog hebben voor zowel functionaliteit als esthetiek. We begrijpen dat elke klant unieke wensen heeft, daarom bieden we het aan in verschillende diktes en afwerkingen. Of je nu helder draadglas, gekleurd glas of decoratief draadglas zoekt, wij hebben de perfecte oplossing voor jou.

Draadglas is een geliefde keuze vanwege de combinatie van veiligheid en esthetiek. Het versterkte glas biedt extra bescherming en minimaliseert letsel bij breuk. Bovendien voegt het een elegante touch toe aan elke ruimte. Het kan gebruikt worden in diverse toepassingen, zoals deuren, ramen, scheidingswanden en decoratieve accenten.

Neem vandaag nog contact op met GlaszetterProf om de mogelijkheden te bespreken. Onze glaszetters staan klaar om je te adviseren en te assisteren bij het kiezen van het juiste draadglas voor jouw project. Vertrouw op onze expertise en vakmanschap om jouw glaswensen te verwezenlijken.

Draadglas onderhoud en schoonmaaktips

Draadglas is niet alleen een veilige en elegante keuze, maar het vergt ook weinig onderhoud. Met de juiste zorg blijft het er jarenlang als nieuw uitzien. Hier zijn enkele handige tips voor onderhoud en schoonmaak:

Onderhoud van draadglas

 • Veeg regelmatig het glas af met een zachte, vochtige doek om vuil en stof te verwijderen.
 • Gebruik voor hardnekkiger vuil een mild schoonmaakmiddel, zoals glasreiniger.
 • Vermijd het gebruik van schurende of agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het glas kunnen beschadigen.

Schoonmaken van draadglas

“Wees voorzichtig bij het schoonmaken van draadglas. Gebruik geen schurende materialen, zoals staalwol, omdat deze krassen op het glas kunnen veroorzaken. Ook is het belangrijk om voorzichtig te zijn met scherpe voorwerpen die het glas kunnen raken, om beschadiging te voorkomen.”

Met deze eenvoudige tips houd je jouw draadglas in topconditie. Door regelmatig onderhoud en zorgvuldige schoonmaak behoudt het glas zijn heldere uitstraling en blijft het zowel veilig als stijlvol voor jouw huis of kantoor.

Conclusie

Draadglas is een flexibel type glas dat een uitstekende balans biedt tussen veiligheid en esthetiek. Met zijn versterkte structuur behoudt het zijn stevigheid bij impact, wat het risico op ernstig letsel vermindert.

Het aantrekkelijke van draadglas gaat verder dan zijn functionaliteit; het voegt ook een esthetisch element toe aan elke ruimte. De stoere uitstraling van draadglas geeft een uniek karakter aan je interieur. Of het nu gaat om de bescherming van je huis of kantoor, bij Glaszetter Prof staan we klaar om je te helpen met een professionele installatie. Onze expertise zorgt ervoor dat het draadglas perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Wil je meer ontdekken over de mogelijkheden? Aarzel niet om vandaag nog contact met ons op te nemen en te ontdekken hoe het jouw ruimte niet alleen veiliger, maar ook stijlvoller kan maken.

FAQ

Wat is de definitie van draadglas?

Draadglas is een specifieke variant van glas die versterkt is met geïntegreerde draden tijdens de productie. Deze toevoeging van draden resulteert in een verhoogde stevigheid en voorkomt dat het glas in scherpe stukken uiteenvalt bij impact.

Wat zijn de pluspunten van draadglas?

Het biedt meerdere voordelen. Een cruciaal aspect is de verbeterde veiligheid die het biedt. Doordat het glas niet in scherven uiteenvalt bij breuk, minimaliseert draadglas het risico op ernstig letsel bij ongelukken. Tevens heeft het een zekere mate van inbraakpreventie vanwege de verhoogde weerstand tegen breken. Daarnaast functioneert het ook als geluidsisolatie, wat het geschikt maakt voor omgevingen waar rust en privacy van belang zijn.

Welke zijn de gebruikelijke toepassingen van draadglas?

Het wordt op diverse locaties gebruikt. Naast deuren, ramen en scheidingswanden, wordt draadglas frequent toegepast in openbare gebouwen zoals scholen en ziekenhuizen vanwege veiligheidseisen. Bovendien kan het een decoratieve functie vervullen, bijvoorbeeld in interieurelementen en meubels.

Waar kan ik draadglas aanschaffen?

Glaszetter Prof is gespecialiseerd in de installatie en vervanging van draadglas. Dankzij onze expertise kunnen we een deskundige en veilige installatie garanderen, rekening houdend met jouw specifieke voorkeuren en behoeften. We bieden het in diverse diktes en afwerkingen, zodat het naadloos aansluit op jouw interieur of exterieur.

Hoe moet ik draadglas onderhouden en schoonmaken?

Het vergt minimaal onderhoud. Voor het reinigen volstaat het om het glas af te nemen met een vochtige doek. Gebruik geen agressieve of schurende schoonmaakmiddelen om beschadiging van het glas te voorkomen. Wees tevens voorzichtig met scherpe voorwerpen die tegen het glas kunnen komen. Met de juiste zorg behoudt het zijn oorspronkelijke uitstraling jarenlang.

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

Call Now Button