• Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

Brandwerend glas

Brandwerend glas? Wij kunnen helpen! Onze professionele glaszetters staan voor je klaar.

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0 door 6.000+ consumenten

 • Gratis offerte aanvragen
 • Snel en professioneel
 • Ervaren glaszetters
 • Lokale service in Rotterdam
 • Transparante prijzen
 • Kwaliteitsglas op maat
 • Snelle reactie
 • Betrouwbare dienstverlening
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Gemakkelijk online aanvragen
glaszetter

Als huiseigenaar of bedrijfsleider is het waarborgen van de veiligheid van levens en eigendommen van vitaal belang. Maar hoe kun je deze veiligheid maximaliseren zonder afbreuk te doen aan de elegantie en schoonheid van je ruimte? Het antwoord ligt in brandwerend glas.

Brandwerend glas combineert bescherming met elegantie, waardoor het ideaal is voor zowel woningen als commerciële panden. Laten we de voordelen van brandwerend glas onderzoeken, de diverse toepassingen ervan bekijken en kennismaken met GlaszetterProf.

Belangrijkste Punten om te Weten:

 • Bescherm uw woning of bedrijfspand
 • Ontdek de veiligheidsvoordelen
 • Het biedt elegante oplossingen voor diverse ruimtes
 • Verken de verschillende varianten van brandwerend glas en hun eigenschappen
 • Vertrouw op GlaszetterProf Rotterdam voor professionele installatie en advies

Wat betekent brandwerend glas?

Brandwerend glas vormt een integraal onderdeel van de brandveiligheid in gebouwen. Het is specifiek ontwikkeld om de verspreiding van vuur en rook bij brand te voorkomen. Dit type glas bestaat uit diverse lagen die behandeld zijn met een brandvertragende coating.

Deze coating zorgt ervoor dat het glas beter bestand is tegen hoge temperaturen, waardoor het minder snel barst of breekt tijdens een brand. Hierdoor kan het kostbare tijd winnen om mensen in het gebouw naar veiligheid te leiden en de verspreiding van vuur en rook te beperken.

brandwerend-glas-rotterdam

Investeren in brandwerend glas is van vitaal belang om de veiligheid van uw woning of bedrijfspand te waarborgen. Niet alleen biedt het bescherming, maar het kan ook een vleugje elegantie toevoegen aan uw interieur. Dankzij diverse ontwerpen en stijlen is het niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk.

Brandwerend glas: bescherming en elegantie in één.

Er bestaan verschillende classificaties en normen voor brandwerend glas, afhankelijk van de eisen van het gebouw en de toepassing ervan. Het is cruciaal om samen te werken met een betrouwbare glaszetter die gespecialiseerd is, om ervoor te zorgen dat u de juiste oplossing krijgt die aansluit bij de specifieke behoeften van uw gebouw.

De Voordelen van Brandwerend Glas

Het biedt een scala aan voordelen. Allereerst biedt het optimale bescherming tegen de verspreiding van brand en rook, waardoor waardevolle tijd wordt gewonnen om mensen in het gebouw in veiligheid te brengen.

Bovendien draagt het bij aan het beperken van brandschade. Het vertraagt de verspreiding van vuur naar aangrenzende ruimtes, wat resulteert in minder omvangrijke schade.

Daarnaast verhoogt brandwerend glas het veiligheidsniveau in het gebouw, waardoor het voldoet aan de geldende voorschriften op het gebied van brandveiligheid.

brandwerend-glas-in-rotterdam

Beperking van Brand- en Rookverspreiding

Brandwerend glas fungeert als een effectieve barrière tegen de verspreiding van brand en rook in gebouwen. Dit biedt bewoners, werknemers en bezoekers kostbare tijd om het pand veilig te ontvluchten. Het kan het verschil maken tussen leven en dood tijdens noodsituaties. Het is een cruciale investering in de veiligheid van zowel uw woning als bedrijfspand.

Beperking van Brandschade

Brand kan verwoestende gevolgen hebben voor een gebouw en de inhoud ervan. Brandwerend glas vertraagt de verspreiding van vuur naar aangrenzende ruimtes, waardoor de kans op aanzienlijke schade aanzienlijk wordt verminderd. Dit kan aanzienlijke kosten besparen bij het herstellen en herbouwen van een pand na een brand.

Voldoen aan Brandveiligheidsvoorschriften

Door brandwerend glas te gebruiken, zorgt u ervoor dat uw gebouw voldoet aan de geldende voorschriften op het gebied van brandveiligheid. Het is een essentiële stap om de veiligheid van de mensen in het pand te waarborgen. Met de installatie ervan kunt u met een gerust hart voldoen aan uw wettelijke verplichtingen en uw verantwoordelijkheid voor de veiligheid van anderen nakomen.

Voordelen
Beperking van Brand- en Rookverspreiding
Beperking van Brandschade
Voldoen aan Brandveiligheidsvoorschriften

Toepassingen van Brandwerend Glas

Brandwerend glas vindt diverse toepassingen in verschillende gebouwen met een verhoogd risico op brand. Of het nu gaat om kantoren, fabrieken, ziekenhuizen of appartementencomplexen, het kan van vitaal belang zijn voor de veiligheid van het gebouw en de aanwezige personen.

Een van de belangrijkste toepassingen is in scheidingswanden. Door het gebruik van brandwerend glas in muren tussen verschillende ruimtes kan de verspreiding van vuur en rook worden beperkt, waardoor waardevolle tijd ontstaat voor evacuatie en het beperken van schade. Bovendien wordt het vaak gebruikt in deuren, ramen en vluchtwegen, omdat het de voortgang van brand kan vertragen en mensen in staat stelt veilig te ontsnappen.

Niet alleen functioneel, maar ook esthetisch gezien kan brandwerend glas een meerwaarde bieden aan een gebouw. Het kan worden toegepast in balustrades om een veilige omgeving te creëren zonder afbreuk te doen aan het visuele aspect. Ook wordt het vaak gebruikt als scheidingswanden in openbare ruimtes, waarbij het een gevoel van ruimte behoudt terwijl het voldoet aan strenge brandveiligheidsnormen.

Overzicht van Toepassingen

Toepassing Omschrijving
Scheidingswanden Vertragen de verspreiding van brand en rook tussen verschillende ruimtes.
Toegangsdeuren Bieden een veilige doorgang en vertragen de voortgang van vuur.
Raamconstructies Beperken de uitbreiding van brand en rook naar buiten toe.
Nooduitgangen Verzekeren een veilige ontsnapping in geval van brand.
Balustrades Creëren een veilige omgeving zonder afbreuk te doen aan het esthetische aspect.
Afscheidingen in openbare ruimtes Voorzien in een veilige omgeving volgens de brandveiligheidsnormen.

Diverse Varianten van Brandwerend Glas

Er bestaan diverse varianten van brandwerend glas, elk met unieke brandvertragende eigenschappen. Deze worden onderverdeeld in categorieën zoals EW (weerstand tegen vuur), EI (weerstand tegen brand en hitte) en EW/EI (weerstand tegen brand en hitte met isolatie). De keuze voor het geschikte type is afhankelijk van de specifieke eisen van het gebouw of de ruimte waarin het wordt geïnstalleerd.

Het wordt geclassificeerd in verschillende klassen, die aangeven hoelang het glas bestand is tegen vuur en rook. De EW-klassen (zoals EW30, EW60) tonen de brandbestendigheid van het glas in minuten aan. Een hoger EW-getal betekent een langere brandwerendheid. De EI-klassen (zoals EI30, EI60) geven niet alleen de brandweerstand aan, maar ook de hittebestendigheid van het glas. Deze klassen tonen hoelang het glas in staat is om warmteoverdracht te voorkomen. Tenslotte biedt de EW/EI-klasse (bijvoorbeeld EW60/EI30) zowel brandweerstand als hittebestendigheid, gecombineerd met isolatie.

De keuze voor het juiste type brandwerend glas hangt af van verschillende factoren, zoals de vereisten van de brandvoorschriften, de locatie van het gebouw en het beoogde gebruik van de ruimte. Het is van belang om samen te werken met een ervaren glaszetter of een specialist op het gebied van brandbeveiliging om de optimale oplossing te vinden die aan uw specifieke behoeften voldoet.

Enkele voorbeelden van diverse varianten:

 • EW30: Weerstand van 30 minuten tegen vuur en rook.
 • EI60: 60 minuten weerstand tegen vuur, rook en hitte.
 • EW/EI30: Weerstand van 30 minuten tegen vuur en rook, en 30 minuten weerstand tegen warmteoverdracht.

Glaszetter Prof – Uw Expert in Brandwerend Glas

Bij Glaszetter Prof zijn we specialisten op het gebied van brandwerend glas en bieden we oplossingen op maat voor uw woning of bedrijfspand. We begrijpen de essentie van veiligheid en bescherming van uw eigendommen, en daarom streven we naar het leveren van alleen de hoogste kwaliteit.

Ons team van ervaren glaszetters staat paraat om uw project met vakmanschap uit te voeren. Of het nu gaat om het vervangen van bestaand brandwerend glas of het installeren van nieuwe beglazing, wij bieden uitmuntende service en zorgen voor een perfecte afwerking.

Bovendien kunnen onze experts u adviseren over de beste keuzes voor uw specifieke situatie. We nemen de tijd om uw behoeften en voorkeuren te begrijpen en bieden oplossingen op maat die naadloos aansluiten bij uw woning of bedrijfspand.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en hoe het uw gebouw kan beschermen. Met Glaszetter Prof kunt u rekenen op hoogwaardige producten, professionele installatie en de expertise van onze glaszetters.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat houdt brandwerend glas in?

Brandwerend glas is speciaal ontworpen om de verspreiding van vuur en rook bij brand te voorkomen. Het bestaat uit diverse lagen behandeld met een brandvertragende coating. Deze coating zorgt ervoor dat het glas beter bestand is tegen hoge temperaturen, waardoor het niet barst of breekt tijdens een brand.

Wat zijn de voordelen van brandwerend glas?

Het biedt verschillende voordelen. Het biedt optimale bescherming tegen brand en rook, waardoor er tijd is om mensen in veiligheid te brengen. Ook beperkt het de schade door brand, doordat het de verspreiding van vuur naar andere ruimtes vertraagt. Daarnaast zorgt het voor een hoger veiligheidsniveau in gebouwen, waarmee het voldoet aan de geldende brandveiligheidsnormen.

Waar wordt brandwerend glas gebruikt?

Brandwerend glas wordt voornamelijk toegepast in gebouwen met een verhoogd brandrisico, zoals kantoren, fabrieken, ziekenhuizen en appartementencomplexen. Het wordt vaak geïnstalleerd in scheidingswanden, deuren, ramen en vluchtroutes. Daarnaast heeft het ook esthetische toepassingen, zoals balustrades en afscheidingen in openbare ruimtes.

Wat zijn de verschillende soorten brandwerend glas?

Er bestaan diverse soorten brandwerend glas met elk hun eigen brandwerende eigenschappen. Ze worden onderverdeeld in klassen, zoals EW (brandwerendheid), EI (brand- en hittebestendigheid) en EW/EI (brand- en hittebestendigheid met isolatie). De keuze hangt af van de eisen van het gebouw of de ruimte waarin het glas wordt geplaatst.

Hoe kan Glaszetter Prof u helpen met brandwerend glas?

Bij Glaszetter Prof zijn we experts in brandwerend glas en bieden we maatwerkoplossingen voor uw woning of bedrijfspand. Onze ervaren glaszetters zorgen voor professionele installatie en kunnen advies geven over de beste opties voor uw situatie.

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

Call Now Button