• Ruime keuze aan glasopties voor elk budget
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Vakkundig advies op maat

Borstwering

Borstwering? Wij kunnen helpen! Onze professionele glaszetters staan voor je klaar.

★★★★★ Beoordeeld met een 4.9/5.0 door 6.000+ consumenten

 • Gratis offerte aanvragen
 • Snel en professioneel
 • Ervaren glaszetters
 • Lokale service in Rotterdam
 • Transparante prijzen
 • Kwaliteitsglas op maat
 • Snelle reactie
 • Betrouwbare dienstverlening
 • Gegarandeerde tevredenheid
 • Gemakkelijk online aanvragen
glaszetter

Benieuwd naar hoe borstweringen jouw gebouw kunnen verfraaien en beschermen? Zoek je advies voor het selecteren van een veilige en elegante borstwering? In deze handleiding ontdek je alles wat je moet weten over borstweringen. Lees verder voor meer informatie!

Belangrijke punten om te onthouden:

 • Wat is een borstwering en waarom is het een belangrijk architecturaal element voor gebouwen?
 • De voordelen van een glazen balustrade: veiligheid, uitzicht en eigentijds ontwerp.
 • Waar kun je een glazen balustrade installeren en hoe past het bij verschillende bouwstijlen?
 • Soorten glas die geschikt zijn voor een balustrade: veiligheidsglas, getint glas en glas met decoratieve patronen.
 • Hoe onderhoud en installeer je een balustrade om er langdurig van te kunnen genieten?

Wat definieert een borstwering?

Een borstwering is een bouwkundig element dat dient om een gebouw te beschermen terwijl het ook een decoratieve touch toevoegt. Het betreft een lage muur of reling die vaak de hoogte van een raam bereikt, meestal op de begane grond of op een verhoogd niveau.
Een borstwering kan vervaardigd zijn uit diverse materialen, waaronder glas.
borstwering-rotterdam

“Een borstwering voegt niet alleen functionaliteit toe maar ook esthetische waarde aan een gebouw. Het biedt niet alleen bescherming, maar kan ook de uitstraling van een pand versterken.”

Materialen voor borstweringen

Er bestaan diverse materialen die kunnen worden gebruikt bij het realiseren van een borstwering. Enkele gangbare materialen zijn onder andere:

 • Glas
 • Hout
 • Metaal
 • Steen

Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en esthetiek. Bij het kiezen van het materiaal voor een borstwering is het belangrijk om te letten op de functionaliteit, duurzaamheid en stijl van het materiaal.

Een borstwering van glas biedt bijvoorbeeld een ongehinderd uitzicht en heeft tegelijkertijd een eigentijdse uitstraling. Aan de andere kant kan hout een warme en traditionele ambiance toevoegen aan een gebouw. De juiste keuze hangt af van de specifieke behoeften en voorkeuren qua stijl.

Voorbeelden van diverse borstweringen

Om een bredere kijk te krijgen op de diverse opties, hieronder een overzichtstabel met voorbeelden van borstweringen vervaardigd uit verschillende materialen:

Materiaal Eigenschappen
Glas Sierlijk, eigentijds, ongehinderd uitzicht
Hout Warm, authentiek, natuurlijk
Metaal Strak, industrieel, stevig
Steen Rustiek, solide, tijdloos

Door te variëren in gebruikte materialen kunnen borstweringen perfect worden afgestemd op de individuele eisen en smaak van een gebouw. Dit biedt de mogelijkheid om een unieke en persoonlijke uitstraling te realiseren.

Voordelen van een glazen balustrade

Een glazen balustrade biedt tal van voordelen voor jouw gebouw. Het is niet alleen een functioneel onderdeel, maar voegt ook elegantie en allure toe aan de architectuur. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van een glazen balustrade:

 1. Ongestoord uitzicht: Een glazen balustrade garandeert een prachtig uitzicht zonder enige hindernissen. De doorzichtigheid van het glas maakt het mogelijk om te genieten van de omgeving en laat natuurlijk licht binnen, wat een gevoel van ruimte en openheid creëert.
 2. Veiligheid: Hoewel transparant, biedt een glazen balustrade toch de nodige veiligheid. Speciaal ontworpen glas voor balustrades is sterk en duurzaam, voldoet aan strenge veiligheidsnormen en is bestand tegen impact en extreme weersomstandigheden, zodat je met gemoedsrust van het uitzicht kunt genieten.
 3. Duurzaamheid: Glas is een duurzaam materiaal met een lange levensduur. Het is bestand tegen slijtage en vervorming, waardoor een glazen balustrade jarenlang meegaat zonder kwaliteit te verliezen. Bovendien vereist het minimaal onderhoud, wat op lange termijn tijd en geld bespaart.
 4. Hedendaagse uitstraling: Een glazen balustrade voegt een moderne en eigentijdse uitstraling toe aan jouw gebouw. Het strakke en elegante design van de glazen panelen geeft een verfijnde en stijlvolle uitstraling die zowel bij moderne als traditionele architectuur past, waardoor een tijdloze esthetiek ontstaat.

Met een glazen balustrade combineer je functionaliteit, veiligheid en esthetiek op een harmonieuze manier. Het is een investering die zowel visueel aantrekkelijk als functioneel waardevol is voor jouw gebouw.
glazen-borstwering-in-rotterdam

Toepassingen van glazen borstweringen

Een glazen borstwering biedt diverse toepassingsmogelijkheden en kan op uiteenlopende locaties worden gebruikt. Door zijn veelzijdigheid kan een glazen borstwering worden afgestemd op verschillende architecturale stijlen en ontwerpen. Hieronder vindt u enkele gangbare toepassingen van glazen borstweringen:

Balkons:

Een glazen borstwering is een populaire keuze voor balkons. Het biedt een veilige afscheiding zonder het uitzicht te verstoren. Dankzij de transparantie van glas kunt u optimaal genieten van het panorama terwijl u beschermd blijft. Bovendien voegt de strakke afwerking van een glazen borstwering een moderne touch toe aan het balkon.

Terrassen:

Ook voor terrassen is een glazen borstwering een uitstekende optie. Het biedt een veilige en elegante omheining zonder afbreuk te doen aan het open karakter van het terras. Daarnaast beschermt het tegen de wind en zorgt het voor privacy. Een glazen borstwering geeft ieder terras een eigentijdse uitstraling.

Trappenhuizen:

In trappenhuizen is veiligheid van groot belang. Een glazen borstwering biedt de vereiste bescherming zonder de ruimtelijkheid van het trappenhuis te beïnvloeden. Het doorzichtige karakter van glas laat voldoende licht door en creëert een gevoel van openheid. Bovendien voegt het een stijlvol element toe aan het interieur van het trappenhuis.

Galerijen:

Galerijen fungeren vaak als open ruimtes die verschillende delen van een gebouw met elkaar verbinden. Een glazen borstwering kan de galerijen accentueren en tegelijkertijd een veilige afscheiding bieden. Hierdoor kunnen mensen veilig wandelen en van het uitzicht genieten. Bovendien kan een glazen borstwering de architectonische pracht van de galerijen benadrukken.

Kantoorpanden en openbare gebouwen:

Glazen borstweringen worden frequent toegepast in kantoorpanden en openbare gebouwen. Ze bieden niet alleen bescherming, maar voegen tevens een professionele en eigentijdse uitstraling toe aan de omgeving. Een glazen borstwering kan dienen als een esthetisch element dat de stijl en allure van het gebouw versterkt.

De veelzijdigheid van glas maakt het mogelijk om glazen borstweringen te integreren in diverse omgevingen. Of het nu gaat om een balkon, terras, trappenhuis, galerij, kantoorpand of openbaar gebouw, een glazen borstwering voegt niet alleen stijl toe, maar garandeert ook de vereiste veiligheid en bescherming.

Variëteiten van glas voor borstweringen

Er zijn diverse glasopties beschikbaar voor borstweringen.

 • Veiligheidsglas, inclusief gehard glas of gelamineerd glas, wordt vaak gekozen vanwege de extra bescherming die het biedt.
 • Gekleurd glas of glas met decoratieve patronen kan een uniek visueel aspect toevoegen aan de borstwering.

Het geschikte glas wordt geselecteerd op basis van specifieke eisen en visuele voorkeuren.
Laat u inspireren door onze verscheidenheid aan glasopties voor borstweringen:

Glasvariant Eigenschappen
Gehard glas Extra sterk en veilig
Gelamineerd glas Biedt bescherming tegen breuk en inslag
Gekleurd glas Voegt een artistiek element toe
Glas met decoratieve patronen Creëert een unieke esthetiek

Ongeacht de keuze voor glastype zal een glazen borstwering ongetwijfeld een eigentijds en stijlvol accent toevoegen aan uw gebouw.

Onderhoud en plaatsing van glazen balustrades

Het onderhouden van een glazen balustrade vergt niet veel moeite. Het regelmatig verzorgen ervan is van cruciaal belang om de glazen panelen in optimale staat te houden en hun levensduur te verlengen. Een effectieve aanpak omvat het regelmatig reinigen van het glasoppervlak met een mild reinigingsmiddel en water om vuil, stof en vingerafdrukken te verwijderen zonder het glas te beschadigen.

Als je overweegt om een nieuwe glazen balustrade te laten plaatsen, is het verstandig om de expertise van een professionele glaszetter in te schakelen. Bij Glaspunt NL vind je betrouwbare vakmensen met uitgebreide ervaring in het plaatsen van verschillende soorten balustrades. Ze garanderen een veilige en nauwkeurige installatie, waardoor je zorgeloos kunt genieten van je nieuwe balustrade.

Het is van groot belang dat de installatie van de balustrade deskundig wordt uitgevoerd om stevigheid en stabiliteit te waarborgen. Een ervaren glaszetter beschikt over de juiste kennis, materialen en gereedschappen om de installatie efficiënt te laten verlopen. Bovendien zijn ze bekend met bouwvoorschriften en veiligheidsnormen, zodat de balustrade aan alle eisen voldoet.

FAQ

Wat houdt een balustrade in?

Een balustrade is een bouwkundig kenmerk dat dient om een constructie te omranden en tegelijkertijd een esthetisch aspect toe te voegen. Het betreft een lage muur of hekwerk dat over het algemeen de hoogte van een raam bereikt, doorgaans op de begane grond of op een verhoogd niveau. Een balustrade kan uit diverse materialen bestaan, zoals glas.

Wat zijn de pluspunten van een glazen balustrade?

Een glazen balustrade brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst biedt het een ongehinderd uitzicht terwijl het toch de noodzakelijke veiligheid waarborgt. Glas is duurzaam en bestand tegen diverse weersomstandigheden, waardoor het een lange levensduur heeft. Bovendien voegt een glazen balustrade een moderne uitstraling toe aan jouw pand en creëert het een gevoel van ruimte en licht.

Waar kan een glazen balustrade worden geïnstalleerd?

Een glazen balustrade kan op verschillende locaties worden geplaatst. Het wordt veelal gebruikt bij balkons, terrassen, trappenhuizen en galerijen. Ook in kantoorpanden en openbare gebouwen kom je vaak glazen balustrades tegen. Dankzij de veelzijdigheid van glas kan een balustrade worden aangepast aan diverse stijlen en architectonische ontwerpen.

Welke glassoorten zijn geschikt voor een balustrade?

Er zijn diverse glassoorten die kunnen worden toegepast voor een balustrade. Veiligheidsglas, zoals gehard glas of gelaagd glas, wordt vaak gebruikt vanwege de extra veiligheidseigenschappen. Tevens kan gekleurd glas of glas met decoratieve patronen worden ingezet om een unieke uitstraling aan de balustrade te geven. De keuze van het juiste glas hangt af van specifieke eisen en esthetische voorkeuren.

Hoe kan een glazen balustrade worden onderhouden?

Het onderhoud van een glazen balustrade is over het algemeen vrij eenvoudig. Regelmatig schoonmaken met een mild reinigingsmiddel en water volstaat meestal om het glas in goede conditie te houden. Bij de installatie van een balustrade is het verstandig om een ervaren glaszetter in te schakelen, zoals Glaszetter Expert. Zij beschikken over de expertise en ervaring om de balustrade veilig en nauwkeurig te installeren, zodat je er langdurig plezier van hebt.

Gratis offerte ontvangen?

Vul hier onder het formulier in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Geen verrassingen achteraf; kosten vooraf bekend!

Call Now Button